Regisztráció
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)

GINOP pályázati leírás

 

 

Kedvezményezett neve: Bijó Élelmiszer Kereskedelmi Kft.

Projekt címe: Helyben telepített vállalatirányítási rendszer bevezetése a Bijó Kft.-nél

Szerződött támogatás összege: 12.572.000 Ft

Támogatás mértéke: 40%

Hitel összege: 15.715.000 Ft

Hitel mértéke: 50%

Projekt összköltsége: 31.430.000 Ft

Projekt befejezési dátuma: 2020.01.01.

Projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00514

 

 

Projekt leírás:

 

A Bijó Élelmiszer Kft. 2013-ban alakult és 2014 márciusában nyitotta meg 3600 m2 –es Szakáruházát és Kereskedését, ahol több mint 800 beszállító 17.000 különféle termékét forgalmazza kis-és nagykereskedésként. A vállalkozás fő profilja - a tudatos, egészséges életmód jegyében - a különféle laktózmentes készítmények, gluténmentes alapanyagok, vitaminok, étrend-kiegészítők, gyógyteát és gyógyfüvek, természetes kozmetikumok, öko tisztítószerek, bio termékek és alapanyagok forgalmazása. A Bijó Kft. az elmúlt években dinamikus fejlődésen ment keresztül. Ennek eredményeként, a további bővülést, fejlődést és idővel a nemzetközi piacra lépést segítve, a jelenleg használt informatikai rendszer lecserélése vált szükségessé egy integrált, komplexebb, több modulból álló komplex vállalatirányítási rendszerre. A cég debreceni telephelyén a projekt megvalósítása során 3 fő munkavállaló fog dolgozni, mindannyian aktívan használni fogják a bevezetendő rendszert. A különféle modulok minden tevékenységi területen használhatóak, a vállalati rendszerrel végigkövethetőek a különböző munkafolyamatok, mely nagymértékben megkönnyíti azok nyomon követését és átláthatóságát. A munkavállalók a rendelések kezelése, az áru összekészítése és a számlázás során egyaránt tudják használni a bevezetendő vállalatirányítási rendszert, mely nagymértékben megkönnyíti a munkavégzésüket. A bevezetendő rendszert a dolgozók napi szinten használni fogják, hiszen az eredményes munkavégzéshez elengedhetetlen lesz a rendszer használata, tekintve, hogy megkönnyíti, meggyorsítja és hatékonyabbá teszi munkavégzést.

 

A fejlesztés elsődleges célja, hogy egy helyben telepített vállalatirányítási rendszer bevezetésével meggyorsítsa, megkönnyítse és hatékonyabbá tegye a vállalkozás dolgozóinak munkavégzését, mely javítja a cég versenyképességét a piacon. A projekt keretében az OCTOPUS 8 ERP rendszer kerül bevezetésre, mely 15 év folyamatos fejlesztés eredménye, a program működése pedig minden esetben testre szabható. A projekt költségvetése a rendszer bevezetésre kerülő funkcionális területeinek licensz díjából, a szakmai megvalósításhoz (bevezetés) kapcsolódó szolgáltatások költségeiből illetve a kötelezően előírt nyilvánosság biztosításának költségéből áll. Minden költség elengedhetetlen részét képezi az ERP sikeres bevezetésének. A rendszer bevezetése többrétű. Az igényspecifikáció és helyzetfelmérés összeállítása után, a rendszertervezés keretein belül folyamati és működési tanácsadás is folyik. Az OCTOPUS 8 ERP rendszer fejlesztésekor legfontosabb szempont a felelősség előtérbe helyezése, a programban minden eseménynek, ügyletnek gazdája, felelőse van.

A felhasználóra vonatkozó feladatokra, elmaradásokra, várható eseményekre, már a főmenü indító ablakában automatikusan felhívják a figyelmet, így számos minőségirányítási folyamat kezelése és ellenőrzése leegyszerűsíthető. Naplózza az adatrögzítések felhasználói információit, így bármikor visszakereshető egy-egy tranzakció létrehozója, vagy utolsó módosítója.

Igen jelentős know-how-t jelent a rendszer, mely jelentős megtakarítást és tartalékokat hoz a cég működése közben.

 

Az adatok konvertálását és a migrációt megelőzően egy logikai tisztázásra van szükség (pl.: duplikált ügyfelek, kifutott termékek, hibás és hiányos adatok javítása, feltöltése, stb), melyet a vállalkozás tud elvégezni. Speciálisan kialakított excel táblákból történik a migráció, illetve igény esetén az adatbázisok közvetlenül a leváltandó programból nyerhető ki és emelhető be az új rendszerbe. Igényspecifikáció, rendszerterv és migrációs tapasztalatok alapján történnek meg a rendszerbeállítások, az egyedi fejlesztések és módosítások. Elkészül egy prototípus példány, majd egy kulcsrakész program, melyen tanulhatnak és gyakorolhatnak a munkatársak, jelentősen javítva ezzel a képzések hatékonyságát. A projekt legfontosabb dátuma a „D” nap, az évben bármikor elképzelhető, éles indulás időpontja. A szoftver és a felhasználók támogatását a bevezetés után a HelpDesk szolgálat veszi át, amely telefonon és egyéb közvetlen távadatelérési rendszereken keresztül is képes segíteni a felmerülő kérdések megoldásában.

 

Az OCTOPUS 8 ERP rendszer klasszikus EDI megoldásokon felül, 100 %-ban integrált honlap kezeléssel és webáruházzal rendelkezik, közvetlenül lehet cikkeket, híreket, akciókat, vagy akár statikus oldalakat is megjeleníteni, formázni, hírleveleket küldeni, regisztrációkat nyilvántartani. A webes felülethez kapcsolható egy partneráruház rendszer is, mely szintén maximálisan egyedivé szabható akár áruházanként egy webes grafikai szerkesztőfelületen keresztül (drag&drog box).

 

A kereskedelmi folyamatok során ajánlatok, megrendelések, keretszerződések és keretrendelések is rögzíthetők. Az árazások, készletoptimalizálások is figyelembe veszik a megrendelések előírásait, melyekből automatikus számlázások is indíthatóak. Kezelhetők a konszignációs és a bizományosi készletek, értékesítésre kiadott vagy beszállítóktól kapott áruk. A rendszer kezeli a különböző félkész és késztermék fázisokat, a lehetséges alternatív alapanyagokat és természetesen az elkészült végtermékek mennyiségét és a selejt fogalmát is. Több telephelyet integráltan kezel, a boltok/telephelyek felhasználói épp olyan funkcionalitással rendelkezhetnek, mint a központban dolgozók. Az OCTOPUS 8 ERP rendszerben elérhető a dinamikus tárhelyes készletkezelés, a lejárati idők kezelésével és az egyedi termékekre vonatkozó sorozatszámos nyilvántartással együtt. A standard beszerzési folyamatban a rendelések, a készletek és a várható beérkezések alapján beszerzési forecast-ot számol a program. A beszerzés akár teljesen automatizálható, egy-egy terméknek több beszállító is megadható. Az OCTOPUS 8 ERP egy egyedi XML rendszeren keresztül lekérheti (vagy átadhatja) az egyes beszállítók aktuális és várható készleteit, illetve a termékek árait. Az előre megadott kiválasztási algoritmus alapján az így beállított cikkekre a szoftver „győztest” keres, amely győztes beszállítónak emberi beavatkozás nélkül elküldi a rendelést, majd kezeli azok visszaigazolásait és beérkezéseit. Ugyanezen megoldáson keresztül megfelelő autentikáció után a Bijó Élelmiszer Kereskedelmi Kft. vevői is elérhetik a publikálni kívánt készleteket, árakat és azokra rendeléseket adhatnak le. A rendszer egy kvázi saját cégek közötti EDI megoldásként működik, mely mellett/felett természetesen a klasszikus retail EDI funkciók is elérhetőek.