Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)
Sperma minőség javítása hatásosan 2024.04.08.

Sperma minőség javítása hatásosan

Riasztó módon csökken a férfiak megtermékenyítő képessége a Semmelweis Egyetem legújabb kutatása szerint. A trend világméretű: a spermiumok száma felére csökkent az elmúlt 50 évben. Ráadásul a csökkenés üteme pedig duplájára nőtt 2000 óta.

Így válasszunk helyesen multivitamint! 2024.03.11.

Így válasszunk helyesen multivitamint!

Multivitamin kiválasztása, és megfelelő szedése a legjobb hatásért

Sokan megdöbbennek olyan egyszerű tanácsokon, amelyek betartásával sokkal jobban tudjuk hasznosítani a vitaminok felszívódását. Például a kalciumot és a magnéziumot nem javasolt egyszerre bevenni, ugyanis ezen ásványi anyagok versengenek egymással a szervezetben a felszívódásért. Emiatt korlátozzák egymás hatását. Tehát a magnéziumot és kalciumot együttesen tartalmazó multivitaminok kevésbé hatékonyak.

Jó, ha tisztában vagyunk azzal is, hogy a nőknek és a férfiaknak eltérő a vitamin szükséglete. A nők a menstruáció során sok vasat vesztenek, ezért számukra indokolt a vas pótlása. A férfiak részére más növényi- és vitaminos hatóanyagok a fontosabbak. Ilyenek például a prosztata karbantartására, a tesztoszteron szint-, és az immunrendszer támogatására szolgáló hatóanyagok.

Milyen egyéb szempontokra érdemes figyelni a multivitaminok esetében? A cikk további részéből kiderül!

Prosztata megnagyobbodás természetes kezelése 2024.02.29.

Prosztata megnagyobbodás természetes kezelése

Az 50 feletti férfiak leggyakoribb ivarszervi problémája a jóindulatú prosztata megnagyobbodás. Az Amerikai Urológiai Egyesület adatai szerint a férfiak több mint felénél kialakul 60 éves korára ez az állapot. Emiatt akár gyötrelmes kínokat is okozhat a régen olyan természetesen működő pisilés. Kínzó vizelési inger, többszöri éjszakai felébredés, vizelet elakadás. Már az enyhébb vizelési problémákat is érdemes valóban komolyan vennünk! A jóindulatú prosztata megnagyobbodás tünetei komolyabb szövődményeket is okozhatnak. Húgyúti fertőzés, hólyaggyulladás vagy akár teljes vizelési képtelenség alakulhat ki.

Hogyan védjük bőrünket a téli hideg ellen? 2023.12.20.

Hogyan védjük bőrünket a téli hideg ellen?

Az elmúlt időszak időjárása a változékonyságról szólt: egyik pillanatban még élveztük a meleg őszi napsütést, a másikban meg azt sem tudtuk mit húzzunk magunkra a hideg ellen. A fagyos, szeles időszak váratlanul érhet bennünket, amelynek hirtelenségét bőrünk állapota jelzi elsőként. Mutatjuk mely ápoló termékekkel, praktikákkal érdemes védekezni a téli hónapok dermesztő hidege ellen.

HKO - Légutak támogatása 2023.10.31.

HKO - Légutak támogatása

A légzőrendszer egészségének fenntartása az őszi és téli időszakban a Hagyományos Kínai Orvoslás segítségével Ahogy az évszakok váltakoznak, és beköszöntenek az őszi-téli hidegebb, nyirkosabb reggelek, fontos, hogy fokozottabban figyeljünk a légzőrendszerünk egészségének támogatására. Ezek a hideg hónapok kihívások elé állíthatják az immunrendszert és a légutakat, mivel a környezet ilyenkor kedvez a cseppfertőzéssel terjedő kórokozók szaporodásának. A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szemlélete megelőző életmódra sarkall az egészség terén, hangsúlyozva a test és a természet között fennálló energiaegyensúlyt és harmóniát. Ebben az írásban feltárjuk, hogy a HKO javallatai, különösen az ajánlott gyógynövények milyen módon segíthetnek abban, hogy könnyedén lélegezhessünk és egészségesek maradhassunk az őszi-téli időszak folyamán.

A kortalan szabad mozgásért 2023.10.17.

A kortalan szabad mozgásért

Élete során egy-egy mozdulat alkalmával szinte biztosan mindenki megtapasztalja azt az érzést, hogy ez bizony régen könnyebben ment. Az idő múlásának egyik legelső jelzése érkezhet az ízületek felől. Nem véletlen, hogy már gyermekkorban meghallgatjuk szüleinktől, tanárainktól a bemelegítés fontosságára való figyelmeztetéseket, és a „neked még könnyen megy” mondatot. Mindezt akkor még nem is értjük igazán, hiszen minden testrészünk mozgékony és szabad. El sem tudjuk képzelni, hogy nagyszüleink miért nem bukfenceznek, ugrálnak és szaltóznak velünk.

Tiszta és egészséges arcbőr sminkelés után is, a Coconutoil Cosmetics-szel 2023.10.17.

Tiszta és egészséges arcbőr sminkelés után is, a Coconutoil Cosmetics-szel

Az őszi és téli hónapokban úgy vettem észre, hogy több nőnél kerül elő a sminkes neszesszer. Amikor a hőmérő higanyszála nem kúszik fel az elviselhetetlen fölé, talán több kedve van az embernek sminkelni. A kánikulában amúgy is sokszor fullasztónak érzi az ember a puszta létezést is, és talán ez az oka annak, hogy akkor kevesebben nyúlnak az alapozó ecsethez. Viszont a dekorkozmetikumok használata néha nem várt hatást válthat ki az arcon. Hatékony és természetes sminkeltávolító rutinnal azonban sokat tehetsz arcbőröd szépségének megőrzéséért.

Kollagén 2023.08.25.

Kollagén

A kollagén az emberi test fehérjéinek 30%-át alkotja. Fő funkciója, hogy struktúrát, tartást, erőt adjon a bőrnek, az izmoknak, a csontoknak és a kötőszöveteknek. Az emberi test egy a C-vitamin közreműködésével végrehajtott folyamat során maga is előállítja a kollagént, azonban ez a képesség az idő múlásával egyre csökken. Ennek látható jelei között említhető például a bőröregedés, vagy az ízületi szalagok rugalmasságának csökkenése.

Július 29-én leltár miatt zárva tartunk! 2023.07.20.

Július 29-én leltár miatt zárva tartunk!

Idén JÚLIUS 29-én, szombaton tartjuk éves leltárunkat.

Egészséges húgyutak 2023.07.20.

Egészséges húgyutak

A legtöbben találkoztak már életük során hólyaghuruttal, amely nemtől, kortól, szociális státusztól és képzetségtől függetlenül rendkívül gyakori probléma. Anatómiai okok folytán a nők körében gyakrabban jelentkezik, tüneteit 60%-ban akut formában tapasztalják meg. Klinikai adatok szerint, akinél egyszer előfordult, annál 20-40%-os valószínűséggel várható a betegség megismétlődése. A hólyaghurut férfiak esetén ritkább, azonban ez nem jelenti azt, hogy körükben nem figyelhető meg a betegség kialakulása.

Kategóriák