'
Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)

Nature Cookta basic útifűmaghéj 150 g

Cikkszám:
45257
EAN:
5999884818823
Tárhely:
A22-04-5
Bruttó egységár:
10 220 Ft/kg
Kiszerelés:
db (150 g)
Gyűjtő:
doboz=35db
ÁFA kulcs:
27%
Ne feledd, bruttó 15000 Ft feletti vásárlás
esetén ingyenesen szállítunk neked!
Bruttó ár: 1 533Ft
készleten
db
  • Termékleírás és adatok
  • Hasonlók
  • Még ez is érdekelhet
  • Értékelések
  • Blog
  • Letöltések

Termékleírás

Konyhai felhasználása egészen a levesektől a desszertekig terjed, ételeink laktatóbbá válnak a gazdag rosttartalmú útifű maghéjnak köszönhetően. Az akár fehérliszt helyett is használható, sűrítésre, zselésítésre kiválóan alkalmas konyhai alapanyag rosttartalma rendkívül magas, ezért rostbevitelünk növelésére kifejezetten ajánlott. A Nature Cookta Útifű maghéj 99%-os tisztaságú. Létezik egy növény, mely Indiánból és Iránból származik, de egyre nagyobb ismertségnek örvend már hazánkban is. Ez a növény a psyllium husk, avagy az útifű maghéj. Főképp gyógyászati célokra használják, de ételeink elkészítésénél is sokoldalú felhasználási lehetőséget biztosít, segítve ezzel a rostdús táplálkozást, melyben igencsak hiányt szenvedünk manapság. Jótékony hatása nagy vízmegkötő képességének köszönhető: folyadékkal érintkezve zselészerű anyaggá válik, melynek fogyasztásával javíthatunk emésztésünk egyensúlyán. Kúraszerű alkalmazásához egy evőkanál útifű maghéjat keverjünk el 2 dl vízben vagy más folyadékban, és azonnal fogyasszuk el, hogy a zselésedés már a gyomorban kezdődhessen meg. Az emberi szervezetnek naponta körülbelül 35% rostbevitelre van szüksége. Egy átlagos embernél ez körülbelül 15%. Az útifű maghéj kitűnő megoldás a napi rostbevitel növeléséhez, hiszen körülbelül 85%-a rost. Így ha ételeink egy részében felhasználjuk, már nagyon sokat segítünk szervezetünknek. Konyhai felhasználása egészen a levesektől a desszertekig terjed, ételeink laktatóbbá válnak a gazdag rosttartalmú útifű maghéjnak köszönhetően. Paleós kenyereknél gyakran előfordul, hogy vizessé válik a tészta. Ez megelőzhető útifű maghéj használatával. A kenyérre kenhetünk maghéjjal dúsított vajat, pástétomot, esetleg fűszeres olajt, és máris készen van a rostban gazdag reggeli. Müzlibe szintén keverhető. Leves főzésénél rántás helyett is használhatjuk, sőt, főzelékek sűrítésére fehérliszt helyett is. Akár teljes mértékben helyette, vagy csak egy részével elkeverve. Tésztaételeink szószainak sűrítésére is kiváló. Előnye, hogy teljesen jól elkeverhető hideg folyadékban is, emiatt kitűnő lehetőség főzés nélküli pudingok elkészítéséhez: például gyümölcsös, diós, mandulás keverékhez keverjünk kókusztejszínt, esetleg almalében áztatott mazsolát, és annyi maghéjat, hogy puding állagú masszát kapjunk. Nem csak finom, hanem rendkívül egészséges desszertet kapunk végeredményként.

Ezt a terméket még senki nem értékelte. Legyél Te az első!

Értékelést írok

Ennyi csillagot adok

Kérlek, értékeld a vásárolt terméket, 1-5 -ös skálán, ahol 5 a legjobb érték. Irreleváns, spam és trágár értékelések esetén moderálást alkalmazunk. Köszönjük neked, hogy pontos és részletes véleményeddel segíted más vásárlók döntéseit!

Legutóbb megtekintett termékek