'
Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)

Vitaking c-ascorbin por 400 g

Cikkszám:
39443
EAN:
5999561250434
Tárhely:
A25-04-1
Bruttó egységár:
11 417 Ft/kg
Kiszerelés:
db (400 g)
Gyűjtő:
doboz=6db
ÁFA kulcs:
27%
Ne feledd, bruttó 15000 Ft feletti vásárlás
esetén ingyenesen szállítunk neked!
Bruttó ár: 4 567Ft
készleten < 10 db
db
  • Termékleírás és adatok
  • Hasonlók
  • Még ez is érdekelhet
  • Értékelések
  • Blog
  • Letöltések

Termékleírás

A C-vitamint legtisztább és egyben legolcsóbb formában aszkorbinsav porral lehet pótolni. A Vitaking Aszkorbinsav por terméke dobozonként 400gr port tartalmaz. 

A Vitaking aszkorbinsav por formában tartalmazza a C-vitamint. Semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, csak tisztán ezt az értékes hatóanyagot. Nagy kiszerelésének köszönhetően igazán gazdaságos forma, jó ár-érték aránnyal bíró termék.

A C-vitamin vízben oldódó. Egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak.

Az aszkorbinsav por(ascorbin acid) egy nagyon gazdaságos C-vitamin forrás. Egyszerűen elkeverhető teában, vagy akár limonádé is készíthető belőle.

A C-vitamin hozzájárul:

  • az immunrendszer normál működéséhez intenzív test­mozgás alatt vagy azt köve­tően,
  • a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz,
  • az idegrendszer normál műkö­déséhez,
  • a normál pszichológiai funkció fenntartásához,
  • az immunrendszer normál működéséhez,
  • a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez,
  • a fáradtság és a kifáradás csök­kentéséhez,
  • az E-vitamin redukált formájának regenerálásához,
  • fokozza a vas felszívódását.

A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az alábbi funkciókhoz:

  • az erek normál állapotának, műkö­désének fenntartásához,
  • a normál csontozat fenntartásához,
  • a porcok normál állapotának, műkö­désének fenntartásához,
  • a fogíny normál állapotának fenntar­tásához,
  • a bőr normál állapotának, működésének fenntartásá­hoz,
  • a fogak normál állapotának fenntartásához.

Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta. Ekkor azonosította a C-vitaminnal. Mára a C-vitamin a legismertebb és legtöbbet használt vitamin.

Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat.

Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)

C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.

Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég  gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.

Ezt a terméket még senki nem értékelte. Legyél Te az első!

Értékelést írok

Ennyi csillagot adok

Kérlek, értékeld a vásárolt terméket, 1-5 -ös skálán, ahol 5 a legjobb érték. Irreleváns, spam és trágár értékelések esetén moderálást alkalmazunk. Köszönjük neked, hogy pontos és részletes véleményeddel segíted más vásárlók döntéseit!

Legutóbb megtekintett termékek