Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)

Pályázati leírás

 

1. Munkahelyi képzések megvalósítása a Bijó Kft -nél (VEKOP-8.5.3-17-2018-00129)

2. Helyben telepített vállalatirányítási rendszer bevezetése a Bijó Kft -nél (GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00514)

 

1.

Kedvezményezett neve: Bijó Élelmiszer Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Munkahelyi képzések megvalósítása a Bijó Kft.-nél

Szerződött támogatás összege: 50.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt összköltsége: 50.000.000 Ft

A Projekt megvalósításának kezdete: 2020. 08. 03.

A Projekt költségek elszámolhatóságának kezdő időpontja: 2014. 01. 01.

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021. 08. 22.

Projekt azonosító száma: VEKOP-8.5.3-17-2018-00129

 

A Bijó Kft. ötvenmillió forint támogatáshoz jutott

 

A Bijó Kft. 2018. 04. 10-i dátummal támogatási kérelmet nyújtott be a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint Támogató által 2017. március 27-én meghirdetett VEKOP-8.5.3-17 Munkahelyi képzések támogatása mikro, kis és középvállalatok munkavállalói számára című felhívásra. A projekt a Munkahelyi képzések megvalósítása a Bijó Kft.-nél címet kapta. A benyújtott kérelmet a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint Támogató elbírálta, és támogatásra alkalmasnak minősítette. A Munkahelyi képzések megvalósítása a Bijó Kft.-nél (VEKOP-8.5.3-17-2018-00129) projekt a döntés értelmében 50 000 000 Ft, azaz ötvenmillió forint összegű, vissza nem térítendő támogatásra vált jogosulttá.

A támogatói okiratban foglaltaknak megfelelően a projekt megvalósításának kezdete 2020. 08. 03., a hozzá kapcsolódó költségek elszámolhatóságának kezdő időpontja pedig 2014. 01. 01. A projekt fizikai befejezésének tervezett napja 2021. 08. 22., és ugyanez a határideje a záró kifizetési igénylés benyújtásának.

A projekt fontos célja, hogy az alkalmazottak hozzáállása, szakmai tudása, informatikai szakképzettsége megfelelően fejlődjön, hogy a cég maximálisan ki tudja aknázni a közelmúltban végrehajtott informatikai fejlesztésekben rejlő potenciált és javítsa az általános üzletmenetet.

A képzéseken 70 fő vesz részt, külső személyek nem kerültek bevonásra. A résztvevő munkavállalók körében előzetes igényfelmérés történt, amely alapján összeállt a képzési terv. A képzésekkel a dolgozók munkahelyi kompetenciái bővülnek, valamint a cég motivációs rendszerének kialakításával a munkavégzés jelentősen hatékonyabbá válhat – ez pedig nagyban köszönhető a támogatásban részesült projektnek.

A projekt összes képzése a 4690-es TEÁOR számú Vegyestermékkörű nagykereskedelemhez kapcsolódó feladatok gördülékenyebb ellátását szolgálja, hiszen ez a cég legfőbb tevékenysége, ebből származik az árbevétel jelentős része. A projekt szintén nagyban hozzájárulhat a magasabb minőségű szolgáltatások nyújtásához, ami szintén hangsúlyos fejlődési irány a cég közép- és hosszútávú stratégiájában.

A megítélt támogatás jóvoltából megvalósult egy 120 órás Kommunikációs tréning 60 fő részvételével, valamint egy 36 órás Táblázatkezelés (10 fő), illetve egy 32 órás Szövegszerkesztés (6 fő) képzés. Utóbbi két kurzusnak köszönhetően összesen 16 főt sikerül bevonni valamilyen Információs és Kommunikáció Technológiai (IKT) képzésbe, ami a résztvevő munkavállalók mintegy 22,5%-a. A program átfogó célja a digitális kulcskompetencia fejlesztése, a digitális társadalomhoz tartozással kapcsolatos igények megalapozása, valamint a pozitív attitűd kialakítása a digitális eszközök irányába.

A képzéseken részt vevő 70 munkavállaló közül 19 fő hátrányos helyzetű – akadnak köztük 50 év felettiek, pályakezdők, illetve olyanok is, akik nem rendelkeznek közép iskolai végzettséggel. Munkakörük változó, de – ahogy a projektbe bevont valamennyi dolgozó esetén – számukra is a képességeiknek és a tudásuknak megfelelő képzési programot állítottak össze, amely hatékonyan támogatja személyes fejlődésüket, munkahelyi kompetenciáikat.

 

2.

Kedvezményezett neve: Bijó Élelmiszer Kereskedelmi Kft.

Projekt címe: Helyben telepített vállalatirányítási rendszer bevezetése a Bijó Kft.-nél

Szerződött támogatás összege: 12.572.000 Ft

Támogatás mértéke: 40%

Hitel összege: 15.715.000 Ft

Hitel mértéke: 50%

Projekt összköltsége: 31.430.000 Ft

Projekt befejezési dátuma: 2020.01.01.

Projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00514

 

Projekt leírás:

 

A Bijó Élelmiszer Kft. 2013-ban alakult és 2014 márciusában nyitotta meg 3600 m2 –es Szakáruházát és Kereskedését, ahol több mint 800 beszállító 17.000 különféle termékét forgalmazza kis-és nagykereskedésként. A vállalkozás fő profilja - a tudatos, egészséges életmód jegyében - a különféle laktózmentes készítmények, gluténmentes alapanyagok, vitaminok, étrend-kiegészítők, gyógyteát és gyógyfüvek, természetes kozmetikumok, öko tisztítószerek, bio termékek és alapanyagok forgalmazása. A Bijó Kft. az elmúlt években dinamikus fejlődésen ment keresztül. Ennek eredményeként, a további bővülést, fejlődést és idővel a nemzetközi piacra lépést segítve, a jelenleg használt informatikai rendszer lecserélése vált szükségessé egy integrált, komplexebb, több modulból álló komplex vállalatirányítási rendszerre. A cég debreceni telephelyén a projekt megvalósítása során 3 fő munkavállaló fog dolgozni, mindannyian aktívan használni fogják a bevezetendő rendszert. A különféle modulok minden tevékenységi területen használhatóak, a vállalati rendszerrel végigkövethetőek a különböző munkafolyamatok, mely nagymértékben megkönnyíti azok nyomon követését és átláthatóságát. A munkavállalók a rendelések kezelése, az áru összekészítése és a számlázás során egyaránt tudják használni a bevezetendő vállalatirányítási rendszert, mely nagymértékben megkönnyíti a munkavégzésüket. A bevezetendő rendszert a dolgozók napi szinten használni fogják, hiszen az eredményes munkavégzéshez elengedhetetlen lesz a rendszer használata, tekintve, hogy megkönnyíti, meggyorsítja és hatékonyabbá teszi munkavégzést.

 

A fejlesztés elsődleges célja, hogy egy helyben telepített vállalatirányítási rendszer bevezetésével meggyorsítsa, megkönnyítse és hatékonyabbá tegye a vállalkozás dolgozóinak munkavégzését, mely javítja a cég versenyképességét a piacon. A projekt keretében az OCTOPUS 8 ERP rendszer kerül bevezetésre, mely 15 év folyamatos fejlesztés eredménye, a program működése pedig minden esetben testre szabható. A projekt költségvetése a rendszer bevezetésre kerülő funkcionális területeinek licensz díjából, a szakmai megvalósításhoz (bevezetés) kapcsolódó szolgáltatások költségeiből illetve a kötelezően előírt nyilvánosság biztosításának költségéből áll. Minden költség elengedhetetlen részét képezi az ERP sikeres bevezetésének. A rendszer bevezetése többrétű. Az igényspecifikáció és helyzetfelmérés összeállítása után, a rendszertervezés keretein belül folyamati és működési tanácsadás is folyik. Az OCTOPUS 8 ERP rendszer fejlesztésekor legfontosabb szempont a felelősség előtérbe helyezése, a programban minden eseménynek, ügyletnek gazdája, felelőse van.

A felhasználóra vonatkozó feladatokra, elmaradásokra, várható eseményekre, már a főmenü indító ablakában automatikusan felhívják a figyelmet, így számos minőségirányítási folyamat kezelése és ellenőrzése leegyszerűsíthető. Naplózza az adatrögzítések felhasználói információit, így bármikor visszakereshető egy-egy tranzakció létrehozója, vagy utolsó módosítója.

Igen jelentős know-how-t jelent a rendszer, mely jelentős megtakarítást és tartalékokat hoz a cég működése közben.

 

Az adatok konvertálását és a migrációt megelőzően egy logikai tisztázásra van szükség (pl.: duplikált ügyfelek, kifutott termékek, hibás és hiányos adatok javítása, feltöltése, stb), melyet a vállalkozás tud elvégezni. Speciálisan kialakított excel táblákból történik a migráció, illetve igény esetén az adatbázisok közvetlenül a leváltandó programból nyerhető ki és emelhető be az új rendszerbe. Igényspecifikáció, rendszerterv és migrációs tapasztalatok alapján történnek meg a rendszerbeállítások, az egyedi fejlesztések és módosítások. Elkészül egy prototípus példány, majd egy kulcsrakész program, melyen tanulhatnak és gyakorolhatnak a munkatársak, jelentősen javítva ezzel a képzések hatékonyságát. A projekt legfontosabb dátuma a „D” nap, az évben bármikor elképzelhető, éles indulás időpontja. A szoftver és a felhasználók támogatását a bevezetés után a HelpDesk szolgálat veszi át, amely telefonon és egyéb közvetlen távadatelérési rendszereken keresztül is képes segíteni a felmerülő kérdések megoldásában.

 

Az OCTOPUS 8 ERP rendszer klasszikus EDI megoldásokon felül, 100 %-ban integrált honlap kezeléssel és webáruházzal rendelkezik, közvetlenül lehet cikkeket, híreket, akciókat, vagy akár statikus oldalakat is megjeleníteni, formázni, hírleveleket küldeni, regisztrációkat nyilvántartani. A webes felülethez kapcsolható egy partneráruház rendszer is, mely szintén maximálisan egyedivé szabható akár áruházanként egy webes grafikai szerkesztőfelületen keresztül (drag&drog box).

 

A kereskedelmi folyamatok során ajánlatok, megrendelések, keretszerződések és keretrendelések is rögzíthetők. Az árazások, készletoptimalizálások is figyelembe veszik a megrendelések előírásait, melyekből automatikus számlázások is indíthatóak. Kezelhetők a konszignációs és a bizományosi készletek, értékesítésre kiadott vagy beszállítóktól kapott áruk. A rendszer kezeli a különböző félkész és késztermék fázisokat, a lehetséges alternatív alapanyagokat és természetesen az elkészült végtermékek mennyiségét és a selejt fogalmát is. Több telephelyet integráltan kezel, a boltok/telephelyek felhasználói épp olyan funkcionalitással rendelkezhetnek, mint a központban dolgozók. Az OCTOPUS 8 ERP rendszerben elérhető a dinamikus tárhelyes készletkezelés, a lejárati idők kezelésével és az egyedi termékekre vonatkozó sorozatszámos nyilvántartással együtt. A standard beszerzési folyamatban a rendelések, a készletek és a várható beérkezések alapján beszerzési forecast-ot számol a program. A beszerzés akár teljesen automatizálható, egy-egy terméknek több beszállító is megadható. Az OCTOPUS 8 ERP egy egyedi XML rendszeren keresztül lekérheti (vagy átadhatja) az egyes beszállítók aktuális és várható készleteit, illetve a termékek árait. Az előre megadott kiválasztási algoritmus alapján az így beállított cikkekre a szoftver „győztest” keres, amely győztes beszállítónak emberi beavatkozás nélkül elküldi a rendelést, majd kezeli azok visszaigazolásait és beérkezéseit. Ugyanezen megoldáson keresztül megfelelő autentikáció után a Bijó Élelmiszer Kereskedelmi Kft. vevői is elérhetik a publikálni kívánt készleteket, árakat és azokra rendeléseket adhatnak le. A rendszer egy kvázi saját cégek közötti EDI megoldásként működik, mely mellett/felett természetesen a klasszikus retail EDI funkciók is elérhetőek.