Registration
English
For purchases over HUF 15,000 delivery is free for our retail customers!
Aktív szén a fogápolásban: Így hatnak az aktív szenes fogkrémek 2024.06.28.

Aktív szén a fogápolásban: Így hatnak az aktív szenes fogkrémek

Az aktív szén napjainkban az egészség- és szépségipar egyik legnépszerűbb hatóanyaga, mely mind étrend-kiegészítőkben, mind szépségápolási készítményekben fő komponensként jelenik meg. Az aktív szén széles körű hatással bír, és a fogápolás területén is számos előnyt kínál. Ha fogfehérítő fogkrémet kerestél, biztosan találkoztál már aktív szenet tartalmazó termékekkel, és ennek jó oka van! Nézzük hát, milyen előnyökkel jár az aktív szén használata a fogápolási termékekben! Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan járul hozzá az aktív szén a jó szájhigiénia fenntartásához, valamint a fogak egészségének és szépségének megőrzéséhez!

Ősi tradíció a modern fogápolásban: Ismerd meg a Miswak-tartalmú fogkrémeket! 2024.06.19.

Ősi tradíció a modern fogápolásban: Ismerd meg a Miswak-tartalmú fogkrémeket!

Modern, gyors tempójú világunkban könnyen megfeledkezhetünk az ősi hagyományok bölcsességéről. Egyes gyakorlatok azonban kiállták az idő próbáját, és hatékonyságukat generációkon átívelve bizonyították, és ennek köszönhetően napjainkban újra virágkorukat élik. Az egyik ilyen ősi, bizonyítottan hatékony hagyomány a Miswak, egy természetes fogtisztító és fogápoló növény használata. Az ősi Mezopotámia nyüzsgő piacaitól Egyiptom monumentális templomain át a távoli, ősi India falvaiig a Miswak évezredek óta jelentős szerepet játszott a mindennapi fogápolásban. Manapság, amikor fenntarthatóbb és holisztikusabb egészségmegőrzésre és szépségápolásra törekszünk, a Miswak népszerűsége újjáéledőben van, egyrészt természetes fogápolási eszközként, másrészt modern fogkrémek népszerű hatóanyagaként. Ismerd hát meg a Miswakot!

MŰKÖDŐ megoldások korai magömlés ellen 2024.05.17.

MŰKÖDŐ megoldások korai magömlés ellen

A „korai öröm”, azaz a korai magömlés gyakori probléma férfiaknál. Kutatások szerint minden 3. férfinál előfordult már korai ejakuláció, az élete során legalább egyszer.

Sperma minőség javítása hatásosan 2024.04.08.

Sperma minőség javítása hatásosan

Riasztó módon csökken a férfiak megtermékenyítő képessége a Semmelweis Egyetem legújabb kutatása szerint. A trend világméretű: a spermiumok száma felére csökkent az elmúlt 50 évben. Ráadásul a csökkenés üteme pedig duplájára nőtt 2000 óta.

Így válasszunk helyesen multivitamint! 2024.03.11.

Így válasszunk helyesen multivitamint!

Multivitamin kiválasztása, és megfelelő szedése a legjobb hatásért

Sokan megdöbbennek olyan egyszerű tanácsokon, amelyek betartásával sokkal jobban tudjuk hasznosítani a vitaminok felszívódását. Például a kalciumot és a magnéziumot nem javasolt egyszerre bevenni, ugyanis ezen ásványi anyagok versengenek egymással a szervezetben a felszívódásért. Emiatt korlátozzák egymás hatását. Tehát a magnéziumot és kalciumot együttesen tartalmazó multivitaminok kevésbé hatékonyak.

Jó, ha tisztában vagyunk azzal is, hogy a nőknek és a férfiaknak eltérő a vitamin szükséglete. A nők a menstruáció során sok vasat vesztenek, ezért számukra indokolt a vas pótlása. A férfiak részére más növényi- és vitaminos hatóanyagok a fontosabbak. Ilyenek például a prosztata karbantartására, a tesztoszteron szint-, és az immunrendszer támogatására szolgáló hatóanyagok.

Milyen egyéb szempontokra érdemes figyelni a multivitaminok esetében? A cikk további részéből kiderül!

Prosztata megnagyobbodás természetes kezelése 2024.02.29.

Prosztata megnagyobbodás természetes kezelése

Az 50 feletti férfiak leggyakoribb ivarszervi problémája a jóindulatú prosztata megnagyobbodás. Az Amerikai Urológiai Egyesület adatai szerint a férfiak több mint felénél kialakul 60 éves korára ez az állapot. Emiatt akár gyötrelmes kínokat is okozhat a régen olyan természetesen működő pisilés. Kínzó vizelési inger, többszöri éjszakai felébredés, vizelet elakadás. Már az enyhébb vizelési problémákat is érdemes valóban komolyan vennünk! A jóindulatú prosztata megnagyobbodás tünetei komolyabb szövődményeket is okozhatnak. Húgyúti fertőzés, hólyaggyulladás vagy akár teljes vizelési képtelenség alakulhat ki.

Hogyan védjük bőrünket a téli hideg ellen? 2023.12.20.

Hogyan védjük bőrünket a téli hideg ellen?

Az elmúlt időszak időjárása a változékonyságról szólt: egyik pillanatban még élveztük a meleg őszi napsütést, a másikban meg azt sem tudtuk mit húzzunk magunkra a hideg ellen. A fagyos, szeles időszak váratlanul érhet bennünket, amelynek hirtelenségét bőrünk állapota jelzi elsőként. Mutatjuk mely ápoló termékekkel, praktikákkal érdemes védekezni a téli hónapok dermesztő hidege ellen.

HKO - Légutak támogatása 2023.10.31.

HKO - Légutak támogatása

A légzőrendszer egészségének fenntartása az őszi és téli időszakban a Hagyományos Kínai Orvoslás segítségével Ahogy az évszakok váltakoznak, és beköszöntenek az őszi-téli hidegebb, nyirkosabb reggelek, fontos, hogy fokozottabban figyeljünk a légzőrendszerünk egészségének támogatására. Ezek a hideg hónapok kihívások elé állíthatják az immunrendszert és a légutakat, mivel a környezet ilyenkor kedvez a cseppfertőzéssel terjedő kórokozók szaporodásának. A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szemlélete megelőző életmódra sarkall az egészség terén, hangsúlyozva a test és a természet között fennálló energiaegyensúlyt és harmóniát. Ebben az írásban feltárjuk, hogy a HKO javallatai, különösen az ajánlott gyógynövények milyen módon segíthetnek abban, hogy könnyedén lélegezhessünk és egészségesek maradhassunk az őszi-téli időszak folyamán.

A kortalan szabad mozgásért 2023.10.17.

A kortalan szabad mozgásért

Élete során egy-egy mozdulat alkalmával szinte biztosan mindenki megtapasztalja azt az érzést, hogy ez bizony régen könnyebben ment. Az idő múlásának egyik legelső jelzése érkezhet az ízületek felől. Nem véletlen, hogy már gyermekkorban meghallgatjuk szüleinktől, tanárainktól a bemelegítés fontosságára való figyelmeztetéseket, és a „neked még könnyen megy” mondatot. Mindezt akkor még nem is értjük igazán, hiszen minden testrészünk mozgékony és szabad. El sem tudjuk képzelni, hogy nagyszüleink miért nem bukfenceznek, ugrálnak és szaltóznak velünk.

Tiszta és egészséges arcbőr sminkelés után is, a Coconutoil Cosmetics-szel 2023.10.17.

Tiszta és egészséges arcbőr sminkelés után is, a Coconutoil Cosmetics-szel

Az őszi és téli hónapokban úgy vettem észre, hogy több nőnél kerül elő a sminkes neszesszer. Amikor a hőmérő higanyszála nem kúszik fel az elviselhetetlen fölé, talán több kedve van az embernek sminkelni. A kánikulában amúgy is sokszor fullasztónak érzi az ember a puszta létezést is, és talán ez az oka annak, hogy akkor kevesebben nyúlnak az alapozó ecsethez. Viszont a dekorkozmetikumok használata néha nem várt hatást válthat ki az arcon. Hatékony és természetes sminkeltávolító rutinnal azonban sokat tehetsz arcbőröd szépségének megőrzéséért.

Categories