Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)
HKO - Légutak támogatása 2023.10.31.

HKO - Légutak támogatása

A légzőrendszer egészségének fenntartása az őszi és téli időszakban a Hagyományos Kínai Orvoslás segítségével Ahogy az évszakok váltakoznak, és beköszöntenek az őszi-téli hidegebb, nyirkosabb reggelek, fontos, hogy fokozottabban figyeljünk a légzőrendszerünk egészségének támogatására. Ezek a hideg hónapok kihívások elé állíthatják az immunrendszert és a légutakat, mivel a környezet ilyenkor kedvez a cseppfertőzéssel terjedő kórokozók szaporodásának. A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szemlélete megelőző életmódra sarkall az egészség terén, hangsúlyozva a test és a természet között fennálló energiaegyensúlyt és harmóniát. Ebben az írásban feltárjuk, hogy a HKO javallatai, különösen az ajánlott gyógynövények milyen módon segíthetnek abban, hogy könnyedén lélegezhessünk és egészségesek maradhassunk az őszi-téli időszak folyamán.

A kortalan szabad mozgásért 2023.10.17.

A kortalan szabad mozgásért

Élete során egy-egy mozdulat alkalmával szinte biztosan mindenki megtapasztalja azt az érzést, hogy ez bizony régen könnyebben ment. Az idő múlásának egyik legelső jelzése érkezhet az ízületek felől. Nem véletlen, hogy már gyermekkorban meghallgatjuk szüleinktől, tanárainktól a bemelegítés fontosságára való figyelmeztetéseket, és a „neked még könnyen megy” mondatot. Mindezt akkor még nem is értjük igazán, hiszen minden testrészünk mozgékony és szabad. El sem tudjuk képzelni, hogy nagyszüleink miért nem bukfenceznek, ugrálnak és szaltóznak velünk.

Tiszta és egészséges arcbőr sminkelés után is, a Coconutoil Cosmetics-szel 2023.10.17.

Tiszta és egészséges arcbőr sminkelés után is, a Coconutoil Cosmetics-szel

Az őszi és téli hónapokban úgy vettem észre, hogy több nőnél kerül elő a sminkes neszesszer. Amikor a hőmérő higanyszála nem kúszik fel az elviselhetetlen fölé, talán több kedve van az embernek sminkelni. A kánikulában amúgy is sokszor fullasztónak érzi az ember a puszta létezést is, és talán ez az oka annak, hogy akkor kevesebben nyúlnak az alapozó ecsethez. Viszont a dekorkozmetikumok használata néha nem várt hatást válthat ki az arcon. Hatékony és természetes sminkeltávolító rutinnal azonban sokat tehetsz arcbőröd szépségének megőrzéséért.

Kollagén 2023.08.25.

Kollagén

A kollagén az emberi test fehérjéinek 30%-át alkotja. Fő funkciója, hogy struktúrát, tartást, erőt adjon a bőrnek, az izmoknak, a csontoknak és a kötőszöveteknek. Az emberi test egy a C-vitamin közreműködésével végrehajtott folyamat során maga is előállítja a kollagént, azonban ez a képesség az idő múlásával egyre csökken. Ennek látható jelei között említhető például a bőröregedés, vagy az ízületi szalagok rugalmasságának csökkenése.

Július 29-én leltár miatt zárva tartunk! 2023.07.20.

Július 29-én leltár miatt zárva tartunk!

Idén JÚLIUS 29-én, szombaton tartjuk éves leltárunkat.

Egészséges húgyutak 2023.07.20.

Egészséges húgyutak

A legtöbben találkoztak már életük során hólyaghuruttal, amely nemtől, kortól, szociális státusztól és képzetségtől függetlenül rendkívül gyakori probléma. Anatómiai okok folytán a nők körében gyakrabban jelentkezik, tüneteit 60%-ban akut formában tapasztalják meg. Klinikai adatok szerint, akinél egyszer előfordult, annál 20-40%-os valószínűséggel várható a betegség megismétlődése. A hólyaghurut férfiak esetén ritkább, azonban ez nem jelenti azt, hogy körükben nem figyelhető meg a betegség kialakulása.

Silver-Age Aromaterápiás Tusfürdő sorozat 2023.06.13.

Silver-Age Aromaterápiás Tusfürdő sorozat

Aromaterápia hatása Az aromaterápia, növényi eredetű illóolajok alkalmazásával támogatja a szervezet regenerálódását. Az illóolajok különféle pozitív hatásukkal segítik a mindennapi terheltség állapotának oldását, a test és a lélek kiegyensúlyozott működését. A különféle illóolajok, különféle terápiás hatást gyakorolnak, így támogatva egészségünk megőrzését. Fontos, hogy az aromaterápiás hatásokat megismerjék, és megfelelően alkalmazzák az emberek, hiszen a mai világban egyre inkább szükséges a test és lélek egységének támogatása.

NYÁRI BŐRÁPOLÁSI KISOKOS 2023.05.09.

NYÁRI BŐRÁPOLÁSI KISOKOS

A nyári időszakban a magasabb hőmérséklet, valamint napsütés miatt kissé megváltoznak a bőrápolási szokásaink, így ehhez igazítva adunk tippeket, segítséget, hogy hogyan tudsz a legjobban gondoskodni magadról és kényelmedről.

Optimális testsúly – Jól működő emmésztés 2023.04.19.

Optimális testsúly – Jól működő emmésztés

A Hagyományos Kínai Orvoslás úgy tartja, hogy az egészség összefüggések láncolatában keresendő. A környezet emberi testre és a szervek egymásra gyakorolt hatásán dől el sokminden. Ezt nevezik a HKO holisztikus személetének, amelynek évezredes megfigyeléseken alapuló megállapításai számos esetben visszaköszönnek a nyugati orvoslásban is. Mindezek mentén nem meglepő, hogy például a fogyókúrát említve számos kapcsolódásról beszélhetünk, amelyek minősége, illetve az ezekben résztvevő szervek állapota határozza meg, hogy milyen könnyedén érjük el, vagy hogy egyáltalán elérjük-e az optimális testsúlyunkat, illetve tudjuk-e tartani azt.

Ne vegyszereket lélegezzünk be, ha illatosítót használunk! 2023.04.19.

Ne vegyszereket lélegezzünk be, ha illatosítót használunk!

Annak ellenére, hogy számos tanulmány és felmérés született már róla, még mindig sokkal kisebb jelentőséget tulajdonítunk az illatoknak, mint amennyit megérdemelnének. Egy kellemes illat pozitív hatással lehet a hangulatunkra, a teljesítményünkre, de az otthonunkba vagy az irodánkba belépő vendégek első benyomását is meghatározhatja, hogy a közegünkben milyen illat fogadja őket.

Kategóriák