'
Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)

Semiramis papua new guinea szemes kávé közepes 250 g

Cikkszám:
94298
EAN:
5999887137884
Tárhely:
A38-10-2
Bruttó egységár:
21 728 Ft/kg
Kiszerelés:
db (250 g)
Gyűjtő:
doboz=10db
ÁFA kulcs:
27%
Ne feledd, bruttó 15000 Ft feletti vásárlás
esetén ingyenesen szállítunk neked!
Bruttó ár: 5 432Ft
készleten
db
  • Termékleírás és adatok
  • Hasonlók
  • Még ez is érdekelhet
  • Értékelések
  • Blog
  • Letöltések

Termékleírás

Az Ausztrália csúcsától északra található Pápua Új-Guinea lakói még csak 100 éve kezdtek el igazán komolyan foglalkozni a kávétermesztéssel. A farmok jelentős részére kenyai variánsokat ültettek, jellemzően ma is 95% Arabica kávét termesztenek az országban. Az 1990-es évek fellendülését azonban nagy visszaesés követte, amit most már tudatosan próbál kiküszöbölni a magán- és az állami szektor, ügyelve a fenntarthatóságra, a jobb talajminőségre, és a gazdák még magasabb szintű képzésére. A gazdag vulkanikus talaj, a tengerszint feletti 1400-1900 méteres termőmagasság, a hűvös klíma, az esőerdők árnyékot adó, nedvességet megtartó buja biodiverzitása lehetőséget teremt a legmagasabb minőségű kávék termesztésére. A helyi farmerek a legtöbb esetben nem használnak szintetikus műtrágyát vagy vegyi növényvédő szereket. Az árnyékoló fák levélhullása, valamint a frissen feldolgozott termés héja és pépje természetes és tápanyagban gazdag talajtakarót biztosítanak. A Pápua Új-Guineában termesztett kávé több mint 90%-át kisgazdaságokban vagy kis falusi kávékertekben termesztik, a maradékot nagy ültetvényeken. A helyi kávék ízprofiljai között határozott különbség alakulhat ki, ami nagyrészt a kávébabok feldolgozásának módjából adódik, de a Pápua Új-Guinea-ból származó kávéról elmondható, hogy egyforma méretű kávészemekből áll, kellemes ízvilág, kerek test és közepes savasság jellemzi, amelyet gyümölcsök és fűszerek finom utóíze tesz teljessé. A kávét úgy pörköljük, hogy a lehető legjobb aromákat hozzuk ki belőle. A kávé habja világos, tömény, közepes sűrűségű.

Ezt a terméket még senki nem értékelte. Legyél Te az első!

Értékelést írok

Ennyi csillagot adok

Kérlek, értékeld a vásárolt terméket, 1-5 -ös skálán, ahol 5 a legjobb érték. Irreleváns, spam és trágár értékelések esetén moderálást alkalmazunk. Köszönjük neked, hogy pontos és részletes véleményeddel segíted más vásárlók döntéseit!