Termékleírás
Omlós piskóta lisztkeverék. Nettó tömeg: 125g (+/-3g).
Gondolj bármire, aminek puha piskóta az alapja, mert ezzel az alapanyaggal tortacsodákat, krémes varázslatokat készíthetsz diétásan is! Zsebeld be a dicséreteket! *A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 45%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Elkészítés: 6 db M-es tojást (kb. 320 g) válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, a sárgáját 60-70g eritrittel vagy xilittel robotgéppel keverd fehéredésig. A sárgája habhoz adj 6 evőkanál hideg vizet, 2 evőkanál olvadt kókuszzsírt, majd a lisztkeverékkel keverd simára. A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá, óvatos, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze. 24 cm-es szilikon torta formában vagy 25*20-as tepsiben 180 fokon (alsó-felső fokozaton), 35 perc alatt (tűpróba) süsd készre. Mindenféle piskótából készült sütemény és torta alapja lehet. A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, hántolt őrölt mandula, bambuszrost liszt, sárga lenmagliszt, savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó. Származási hely: EU
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben: Energia kj: 1399,3; Energia kcal: 350,1; Zsír: 9,5g amelyből telített zsírsavak: 2,7g; Szénhidrát: 45g amelyből cukrok: 1,7g; Fehérje: 8,9g; Só: 0g; Rost: 21,4g