'
Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)

Nature Cookta kakaóvaj 100 g

Cikkszám:
45251
EAN:
5999884818571
Tárhely:
A38-08-1
Bruttó egységár:
16 440 Ft/kg
Kiszerelés:
db (100 g)
Gyűjtő:
doboz=70db
ÁFA kulcs:
27%
Ne feledd, bruttó 15000 Ft feletti vásárlás
esetén ingyenesen szállítunk neked!
Bruttó ár: 1 644Ft
hamarosan
  • Termékleírás és adatok
  • Hasonlók
  • Még ez is érdekelhet
  • Értékelések
  • Blog
  • Letöltések

Termékleírás

A Nature Cookta Kakaóvaj teljesen természetes zsiradék, melynek enyhén kakaó aromája különleges ízűvé varázsolja a legegyszerűbbnek tűnő ételt is. Egy kakaóbab körülbelül 44-46% kakaóvajat tartalmaz, melyet a csokoládé gyártása során nyernek ki belőle. Ekkor kapjuk ezt a különleges fehéres-sárgás színű zsiradékot. Olvadáspontja 32-35 °C, szobahőmérsékleten pedig szilárd halmazállapotú. A kakaógyártás során állítják elő. Az érett babokat először fermentálják, majd szárítják őket, hogy minél kevesebb legyen a víztartalmuk. A nyers kakaót ezután megpörkölik, majd törés után választják szét a kakaóport és a kakaóvajat. A kakaóvaj a csokoládé legfontosabb alapanyaga. Élettani hatásaira a sokoldalúság jellemző: gazdag antioxidánsokban, illetve rézben és magnéziumban. E- és K-vitamint is nagy számban találunk benne. Természetes zsírokat és savakat is bőségesen tartalmaz, például olajsavat, sztearinsavat, linolsavat és palmitinsavat. Ezen kívül jelentős a polifenol, és karotinoid tartalma. Konyhai felhasználhatósága az egyszerű alapanyag ellenére rendkívül sokoldalú: használhatjuk sütéshez, főzéshez, desszertek elkészítéséhez. Ne tévesszen meg minket, hogy alapíze édes, nyugodtan használjuk sós ételeinkhez is, hiszen nem mindennapi ízhatásokat érhetünk el vele. Míg más zsírok már körülbelül 200 °C-on égni kezdenek, a kakaóvajjal ennél magasabb hőmérsékleten is biztonságosan süthetünk, főzhetünk. Más zsírokkal ellentétben kicsi mennyiség is elég belőle. Fontos tudni, hogy étkezési célra csak olyan kakaóvajat használjunk, mely 100%-os, és mindig ellenőrizzük a hozzávalókat. Desszertek alapanyagaként nagyszerűen használható. Néhány sütemény, vagy bonbon elkészítésénél nagy figyelmet kell szentelnünk annak, hogy a csokoládéréteg vékonyan kerüljön a sütemény oldalára, vagy tetejére. Ha a megvásárolt, jó minőségű csokoládét kakaóvajjal összekeverjük, a bevonat egyszerűen kenhető állagúvá válik. A kakaóvaj tejmentes, ezért a megfelelően megválasztott alapanyagok hozzáadásával olyan desszerteket, csokoládékat készíthetünk, amelyek bármilyen diétába, egészséges étrendbe beilleszthetőek lesznek. A Nature Cookta Kakaóvaj használatával a hagyományos zsíroknál is egészségesebben süthetünk, főzhetünk, és készíthetjük el desszertjeinket. 100% kakaóvaj.

  • Jellemzők
    • hozzáadott cukor nélkül
      • Igen
Ezt a terméket még senki nem értékelte. Legyél Te az első!

Értékelést írok

Ennyi csillagot adok

Kérlek, értékeld a vásárolt terméket, 1-5 -ös skálán, ahol 5 a legjobb érték. Irreleváns, spam és trágár értékelések esetén moderálást alkalmazunk. Köszönjük neked, hogy pontos és részletes véleményeddel segíted más vásárlók döntéseit!

Legutóbb megtekintett termékek