'
Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)

Netamin mio inozitol por 50 adag 100 g

laktózmentes
cukormentes
vegán
gluténmentes
Cikkszám:
59015
EAN:
5999887317552
Tárhely:
A25-02-2
Bruttó egységár:
53 120 Ft/kg
Kiszerelés:
db (100 g)
Gyűjtő:
doboz=106db
ÁFA kulcs:
27%
Ne feledd, bruttó 15000 Ft feletti vásárlás
esetén ingyenesen szállítunk neked!
Bruttó ár: 5 312Ft
késik
  • Termékleírás és adatok
  • Hasonlók
  • Még ez is érdekelhet
  • Értékelések
  • Blog
  • Letöltések

Termékleírás

A mio-inozitol, mint természetes inzulinérzékenyítő

Az inzulin egy hormon, amit a hasnyálmirigy bocsát a véráramba, annak érdekében, hogy a sejtek optimálisan hasznosítsák a cukrot (glükózt), ami a legfőbb energiaforrásuk. Az inzulin a véráramba jutva képes a vércukorszint csökkentésére. Inzulinrezisztencia esetén a sejtek inzulinérzékenysége romlik, vagyis az izmokban, zsírszövetben és májban található sejtek nem reagálnak megfelelően az inzulinra, így a glükóz nem jut be a sejtekbe, éheznek. Inzulinrezisztens személyeknél megfigyelhető, hogy mind a cukor, mind az inzulinszint egyszerre magas a vérükben. 

Az inzulinrezisztencia következményei, tünetei férfiaknál: túlsúly, hasi hízás, magas vérnyomás, alacsony spermaszám, terméketlenség, merevedési zavarok, csökkent szexuális vágy, impotencia Az inzulinrezisztencia következményei, tünetei nőknél: felborult hormonegyensúly, policisztás petefészek szindróma (PCOS), menstruációs zavarok, meddőség, ösztrogéndominancia, pajzsmirigy alulműködés, magas vérnyomás, erős szőrnövekedés, hajhullás, száraz bőr, hízékonyság, fáradékonyság. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az inzulinrezisztencia tulajdonképpen a cukorbetegség előszobája: kezelés, életmódbeli változtatások nélkül előbb-utóbb 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet. Az életmódkezelés célja az inzulin- és vércukorszint normalizálása és a sejtek inzulinérzékenységének növelése.

Ennek két legfőbb módja az étrend változtatása és a rendszeres testmozgás:
Étrend: A táplálkozás terén a legfontosabb az úgynevezett glikémiás index (GI) figyelembevétele. A magas GI-jű szénhidrátok gyorsan felszívódnak, ezért hirtelen és jelentősen megemelik a vércukorszintet. Ilyen pl. a cukor, a finomított lisztek, burgonyából, kukoricalisztből készített élelmiszerek. Ezek fogyasztását kerülni kell. Az alacsony GI ezzel szemben azt jelenti, hogy a szénhidrát lassan felszívódó, fokozatosan emeli a vércukorszintet, nem készteti a szervezetet sürgős inzulintermelésre és hosszabb ideig biztosítja a teltségérzetet is. Ilyenek a magas rosttartalmú ételek, a teljes kiőrlésű gabonák és a keményítőt nem tartalmazó zöldségek. 

Mozgás: Kutatások alapján a rendszeres mozgás akár 58 százalékkal képes csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát4, és az inzulinrezisztencia kezelésében is rendkívül hatásos. Cél: minimum 150 perc közepes intenzitású kardio edzés/hét, maximum 48 órás közökkel, minimum 30 perces időtartamban. Emellett legalább heti 2x30 perc rezisztencia edzés (szabad súlyokkal vagy ellenállással szemben végzett gyakorlatok). 
+Étrendkiegészítés Itt jön képbe a myo-inozitol, ami ugyancsak segítségedre lehet, mivel az emberi szervezetben inzulinérzékenyítő anyagként viselkedik, vagyis hozzájárul az inzulin hormon megfelelő hasznosításához. Az utóbbi években számos olyan tanulmány látott napvilágot, amely szerint a mio-inozitol javíthatja a sejtek inzulinfelismerő képességét, ezáltal a vérben lévő cukorszint normalizálódhat.

A myo-inozitol szerepe az idegrendszer megfelelő működésében
Az inozitol fontos résztvevője az idegi ingerületátvitelnek, ugyanis mindegyik fő neurotranszmitternek, vagyis ingerületátvivő anyagnak (dopamin, noradrelanin, szerotonin, acetilkolin, és GABA) szüksége van inozitolra ahhoz, hogy „üzeneteket” tudjon továbbítani egyik idegsejttől a másikig. Az inozitol tehát fontos eleme az egészséges agyi működésnek, az idegrendszer normál funkciójának, az érzelmi és mentális jólétnek és jó hangulatnak.

Összetevők: myo-inositol

  • Jellemzők
    • laktózmentes
      • Igen
    • cukormentes
      • Igen
    • vegán
      • Igen
    • gluténmentes
      • Igen
Ezt a terméket még senki nem értékelte. Legyél Te az első!

Értékelést írok

Ennyi csillagot adok

Kérlek, értékeld a vásárolt terméket, 1-5 -ös skálán, ahol 5 a legjobb érték. Irreleváns, spam és trágár értékelések esetén moderálást alkalmazunk. Köszönjük neked, hogy pontos és részletes véleményeddel segíted más vásárlók döntéseit!

Legutóbb megtekintett termékek