'
Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)

Natur Tanya szerves szelén tabletta 60 db

laktózmentes
vegán
gluténmentes
Cikkszám:
82497
EAN:
5999565081836
Tárhely:
A21-02-5
Gyűjtő:
doboz=5db
ÁFA kulcs:
27%
Ne feledd, bruttó 15000 Ft feletti vásárlás
esetén ingyenesen szállítunk neked!
Bruttó ár: 1 998Ft
készleten
db
  • Termékleírás és adatok
  • Hasonlók
  • Még ez is érdekelhet
  • Értékelések
  • Blog
  • Letöltések

Termékleírás

NATUR TANYA® SZERVES SZELÉN

MAGAS HATÓANYAG TARTALMÚ ORGANIKUS SZELÉN, A PAJZSMIRIGY1, AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGÉÉRT2 ÉS A SEJTEK VÉDELMÉÉRT3!

Magas hatóanyag tartalmú, tablett­ánként 100 µg esszenciális, szerves kötésű, magas felszívódású szelén tartalommal (L-szeleno-metionin formában). A szerves szelén hozzájárul a 1pajzsmirigy és az 2immunrendszer egészséges működéséhez, a haj és köröm normál állapotának fenntartásához, 3antioxidáns hatás révén a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Ezen kívül reprodukciós rendszert érintő hatása, hogy részt vesz a normál spermaképződésben.

  • MAXIMÁLIS MENNYISÉGŰ SZERVES SZELÉN
  • ORGANIKUS L-SZELENOMETIONIN FORMA
  • A PAJZSMIRIGY EGÉSZSÉGÉHEZ
  • AZ IMMUNRENDSZER HELYES VÁLASZAIHOZ
  • ÉS A SEJTEK VÉDELMÉHEZ

 

  • MAGAS, TABLETTÁNKÉNT 100 MCG HATÓANYAG TARTALOM
  • A NAPI BEVITELI REFERENCIAÉRTÉKÉNEK 181,8%-ÁT KÍNÁLJA
  • KIS MÉRETŰ KÖNNYEDÉN LENYELHETŐ TABLETTÁK
  • 2 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG

 

  • FÜGGETLEN LABORATÓRIUMBAN IS BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
  • HOSSZÚ TÁVÚ HASZNÁLAT ESETÉN IS BIZTONSÁGGAL FOGYASZTHATÓ
  • VEGÁN, LAKTÓZ ÉS GLUTÉNMENTES FORMA
  • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT
  • PAJZSMIRIGY+ IMMUN ÉS SEJTVÉDELEM

A NATUR TANYA® SZERVES SZELÉN, MAGAS HATÓANYAGTARTALMÚ KÉSZÍTMÉNY, A BENNE TALÁLHATÓ SZERVES SZELÉNNEK BIZONYÍTOTTAN JOBB A FELSZÍVÓDÁSA, A SZERVETLEN SZELÉN FORMÁKKAL (NÁTRIUM-SZELENIT, NÁTRIUM-SZELENÁT) ÖSSZEHASONLÍTVA. 

  • AZ ORGANIKUS (SZERVES) SZELÉN
  • Hozzájárul a PAJZSMIRIGY és az IMMUNRENDSZER egészséges működéséhez
  • Hozzájárul a HAJ és a KÖRMÖK normál állapotának fenntartásához
  • 3ANTIOXIDÁNS hatásának köszönhetően, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
  • A szelén reprodukciós rendszert érintő hatása, az, hogy részt vesz a normál SPERMAKÉPZŐDÉSBEN
  • Mérsékli a higany, a kadmium és az ezüst mérgező hatását. (nehézfémekhez kötődik, amelyek így kiürülnek a szervezetből). Tanulmányok azt mutatják, hogy a szelén 1:1 arányban kötődik a higanyhoz.

1969-BEN AZ APOLLO ŰRHAJÓ HOLDPOR MINTÁKAT HOZOTT A FÖLDRE

Ezekben a mintákban szelén is volt. Talán nem véletlen, hogy maga a szelén szó a régi görög „selene” szóból származik, ami azt jelenti: Hold. A szelént 1817-ben Jacob Berzelius, svéd kémikus fedezte fel, de a XX. század második felére került a tudományos érdeklődésbe, egészen az 1980-as évek elejéig a tudósok nem szenteltek túl nagy figyelmet a szelénnek, mint ahogy annak sem, milyen hatással van a szervezetre. A kutatók az utóbbi évtizedben kezdik megérteni, mennyire létfontosságú a szelén.

A SZELÉN ESSZENCIÁLIS TÁPANYAG (ÁSVÁNYI ANYAG)

A SZELÉN EGYIKE AZ „ESSZENCIÁLIS” TÁPANYAGOKNAK, AMI AZT JELENTI, HOGY AZ EMBERI SZERVEZET NEM KÉPES MAGA ELŐÁLLÍTANI, AZT ÉLELMISZEREKKEL KELLENE FELVENNÜNK. ÉS, HOGY MIÉRT CSAK KELLENE?

Mert a kilúgozott földek szeléntartalma – különösen Európában – drasztikusan csökkent az elmúlt 60 évben, így az élelmiszerekkel elfogyasztott szelén mennyisége kevesebb, mint a felére esett vissza (az ivóvíznek gyakorlatilag nincs jelentős mennyiségű szelén tartalma). Ez gondot is jelent az egészségügyi szakembereknek, akik az élelmiszerek, illetve a talaj szelénpótlását már 2005 óta szorgalmazzák…

CSAKIS SZERVES, BIOLÓGIAILAG AKTÍV ORGANIKUS MINŐSÉGŰ SZELÉNT VÁLASSZ!

Szelén kiegészítők szedésével biztosíthatjuk a megfelelő szelénbevitelt, de azért vannak különbségek. A szelén többféle formában létezik; ilyen például az l-szeleno-metionin (organikus, szerves szelén), nátrium-szelenit és nátrium-szelenát vagy például nátrium-hidrogén szelenit formában.

A szelenit és a szelenát nem más, mint a szelén szervetlen formái, felszívódási rátájuk kisebb hatásfokú mint a szerves szelén forma esetében, ráadásul a szervetlen szelénformák sajnos magukban hordozzák a szelénmérgezés eshetőségét is.

A SZELÉNT TARTALMAZÓ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK KÖZÜL A L-SZELENO-METIONIN (SZELÉN METIONIN, AZAZ ORGANIKUS SZELÉN) HASZNOSUL A LEGJOBBAN, KB. 90%-BAN FELSZÍVÓDIK A VÉKONYBÉL KEZDETI SZAKASZÁRÓL.

Humán vizsgálatok arra a következtetésre jutottak, hogy az L-szelenometioninból származó szerves szelén, közel 2x jobb felszívódással rendelkezik, mint a szervetlen szelén formák (nátrium-szelenit, nátrium-szelenát).

Az emberi szervezet az L-szelenometionint nem képes szintetizálni. Az emberek számos olyan szelénfüggő enzimmel rendelkeznek ún. szelenoproteinekkel (szelén tartalmú fehérjék), amelyek csak szelén jelenlétében képesek működni.  A tudomány, jelenlegi állása szerint 25 szelénfüggő enzimet azonosított eddig, amelyeknek a biológia szerepe rendkívül sokrétű. Az emberi szervezetben kb. 5-15 mg szelén található. Ennek többsége az izomban (50%), valamint a májban, a vesében, és a vérplazmában található.

A glutation-peroxidáz antioxidáns enzim felépítésében is részt vesz, hiányában termelődik ugyan az enzim, de nem képes a megfelelő feladatát ellátni, am védené a telítetlen zsírsavakat és sejthártyákat az oxidációtól. A közelmúltban antioxidáns hatása mellett kimutatták a pajzsmirigy aktivitásában betöltött szerepét, (a szintén szelenoprotein I. típusú jodotironin-dejodináz enzim aktív centrumának részeként, amely ez előhormon tiroxint alakítja át aktív trijódtironinná.).

TUDTAD A SZELÉNRŐL, HOGY?

  • Több európai országban élő emberek nem rendelkeznek a szelenoproteinek optimális működéséhez szükséges szelénszinttel, a táplálkozási ajánlások által javasolt mennyiségeket nem érik el
  • A vérből bizonyos módszerekkel meg lehet határozni a szelénszintet (szelénellátottságot), a szakirodalom szerint a vérplazma összes szeléntartalmának optimális értéke 80-150 μg/l, viszont 90 μg/l feletti vérplazma szelénszint kizárólag L-szelenometionin bevitellel érhető el.
  • A szerves L-szelenometionin felezési ideje 2,5x több, mint a szervetlen szelenit forma esetében; ez azt jelenti, hogy a szerves szelén nemcsak hogyan jobban felszívódik, de sokkal tovább is a szervezetben marad (felezési idő= az az időtartalma, amikor valamely hatóanyag vérplazmában levő koncentrációja a felére csökken)
  • Mind a rövid távú, mind a hosszú távú L-szelenometionin bevitel növeli a szelén plazma biomarkereinek a jelenlétét

BRANDELT SZELÉN, AVAGY A SELENIUM SELECT®

Ez a szerves szelén (L-szelenometionin) megbízható forrásból származik, amely a Sabinsa Corporation regisztrált védjegyű összetevője. A szerves szelén antioxidáns hatása révén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Az Amerikai Gyógyszerkönyv (USP) L-szelenometioninnal kapcsolatos monográfiája, a Sabinsa Selenium SeLECT® L-szelenometioninja alapján készült, mint referencia standard.

A Sabinsa Corporation kutatás fejlesztés osztálya kifejlesztett és validált egy HPLC (nagy teljesítményű folyadékkromatográfiás módszer) analízis eljárást, melyet megvizsgált és jóváhagyott az Amerikai Gyógyszerkönyv is (USP). Az elmúlt néhány évben a Selenium SeLECT® marketingje során a Sabinsa számos szeléntartalmú termékkel találkozott, melyek azt állítják, hogy L-(+)-szeleno-metionint tartalmaznak. Több kereskedelemben kapható termék HPLC analízise kimutatta, hogy az L-(+)-szelenometioninként hirdetett termékek többsége hamis. A szervetlen és a szerves szelén só fizikai keverése metioninnal nem eredményez L-(+)-szeleno-metionint.

Tudományos vizsgálatok által használt összetevő, ami közel 2-szer olyan jobb biohasznosulással rendelkezik a szervetlen nátrium szelenittel összehasonlítva.

A Nemzeti Rákkutató Intézet általi elvégzett nagy elemszámú (több, mint 30,000 ember bevonásával zajló) 12 évig tartó követéses vizsgálathoz kiválasztott és használt kizárólagos szelénforma a Sabinsa SeleniumSeLECT L-szelenometioninja lett.

LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN-, ÉS LAKTÓZMENTES

A Natur Tanya® SZERVES SZELÉN független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható.

A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem FELE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,01 g laktóz/100 g terméket jelent.

Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-LAC-GC

Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-AGT-ELI

KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA® SZERVES SZELÉN-T?

  • hölgyeknek, a hajuk és körmük egészséges állapotának fenntartásához
  • férfiaknak a spermaképződés támogatásához
  • azoknak, akik antioxidáns nyomelemmel szeretnék támogatni immunrendszerüket
  • vegánoknak, vegetáriánus étrendet követőknek (hiszen a húsok kiváló szelénforrásnak tekinthetők)
  • idősebb korosztálynak [a szérum szelén koncentráció (valószínűsíthetően) csökken az életkor előrehaladtával]
  • 6 éves kortól biztonságosan adható gyermekeknek

A termék hosszú távú alkalmazása is biztonságos. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000:2018 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.

Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta bő vízzel lenyelve.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Adagok száma a termékben: 60

Hatóanyag 1 tablettában
Szerves szelén (L-szelenometioninból) 100 µg (NRV 191,8%)

NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.

250 mcg szerves L-szelenometionin, 100 mcg aktív szelénnek felel meg. 

Figyelmeztetés:

  • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
  • Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
  • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén.
  • A termék 6 éves kortól alkalmazható, az adagolás kétnaponta 1 tabletta, 12 éves kortól naponta 1 tabletta
  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
  • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

OGYÉI ny.sz: 27985/2021

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!

Összetevők: tömegnövelő szer (szorbit), L-szelenometionin készítmény [kalcium-foszfátok, szerves szelén (L-szelenometionin)] csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói).

  • Jellemzők
    • laktózmentes
      • Igen
    • cukormentes
      • Nem
    • vegán
      • Igen
    • bio
      • Nem
    • gluténmentes
      • Igen
    • paleo
      • Nem
    • dióféléktől mentes
      • Igen
    • földimogyorótól mentes
      • Igen
    • haltól mentes
      • Igen
    • mustártól mentes
      • Igen
    • puhatestűektől mentes
      • Igen
    • rákféléktől mentes
      • Igen
    • szezámmagtól mentes
      • Igen
    • szójamentes
      • Nem
    • zellertől mentes
      • Igen
    • méztől mentes
      • Igen
Ezt a terméket még senki nem értékelte. Legyél Te az első!

Értékelést írok

Ennyi csillagot adok

Kérlek, értékeld a vásárolt terméket, 1-5 -ös skálán, ahol 5 a legjobb érték. Irreleváns, spam és trágár értékelések esetén moderálást alkalmazunk. Köszönjük neked, hogy pontos és részletes véleményeddel segíted más vásárlók döntéseit!

Legutóbb megtekintett termékek