'
Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)

Garuda ayurveda shilajit kapszula vegetáriánus 60 db

Cikkszám:
44684
EAN:
8904053225408
Tárhely:
A27-09-6
Bruttó egységár:
127 Ft/db
Kiszerelés:
doboz (60 db)
Gyűjtő:
gyujto=48doboz
ÁFA kulcs:
27%
Ne feledd, bruttó 15000 Ft feletti vásárlás
esetén ingyenesen szállítunk neked!
Bruttó ár:
8 970Ft
7 625Ft
készleten < 10 doboz
doboz
  • Termékleírás és adatok
  • Hasonlók
  • Még ez is érdekelhet
  • Értékelések
  • Blog
  • Letöltések

Termékleírás

Garuda Ayurveda® Shilajit – Természetes ásványi anyagokat tartalmazó vegetáriánus kapszula

OÉTI-13279/2013

Az Ayurveda (az élet tudománya) filozófiai alapja, hogy az ember harmóniában él a természettel, és egészségének megőrzése érdekében a természetben fellelhető anyagokat használja fel. Az ősi, ayurvédikus receptúrák főleg gyógynövényeket, de emellett ásványokat és fémeket is használnak készítményeik elkészítésénél. A Shilajit az egyik több ezer hatóanyagot tartalmazó ásvány, amelyet a Himalájában találnak évezredek óta.

A Shilajit a Himalája szikláiból kicsapódó gyantaszerű anyag, amelyet több ezer méter magasban találnak. Szerves (oligoszaccharidok, gyanták, aminosavak, növényi savak [fulvic-, fuminsav], benzoátok, enzimek, fitoszterinek és vitaminok) valamint szervetlen anyagok (kálium, kalcium, vas, foszfor, magnézium, jód) komplex keveréke, ami leginkább egy őskövületre emlékeztet.

A Shilajit-ot a Charaka Samhita (az Ayurveda gyógyászat legősibb, authentikus szövegkönyve) részletesen leírja, sokrétű alkalmazási lehetőségeivel együtt a könyv „Rasayana” (fiatalítás) fejezetében. A szövegkönyv ajánlása szerint a Shilajit - az egészség megóvása érdekében- rendszeresen fogyasztandó szerek közé tartozik.

A Shilajit szedésének javallatai:

  • általános roborálás (erősítés) testi és szellemi kondíció javítása
  • betegség utáni legyengült állapotok kezelésének kiegészítése
  • időskori vitalitás fokozása

 Az Indiai Gyógyszerkönyv, az 1908-ban kiadott Indian Materia Medica II. kötetének 28. oldalán az alábbiakat írja a Shilajit alkalmazásáról:

Alig van olyan gyógyítható betegség, amit a Shilajit segítségével ne lehetne megfékezni vagy gyógyítani. Közel 40 különböző betegség kezelésében használták eredményesen pl. nemi és húgyúti betegségek, cukorbetegség, epekő, sárgaság, lépnagyobbodás, emésztési zavarok, aranyér, elhízás, bőr alatti vizenyő, gyulladás csökkentő, TBC, ekcéma, anaemia, anorexia, krónikus hörghurut, asztma, csonttörés stb.” 

A gyártó a készítmény alkalmazásának előnyeit az alábbiakban foglalja össze:

  • Támogatja az immunrendszert és a mentális funkciókat,
  • Antioxidáns,
  • Segít fenntartani a csontok és ízületek egészségét,
  • Fenntartja a szénhidrát/cukor egyensúlyát a szervezetben
  • Afrodiziákum
  • Támogatja a húgyutak természetes működését.

Hatóanyag/kapszula:

Purified Asphaltum/Shilajit 500 mg HPMC vegetáriánus kapszulában

EFSA állítás:

Shilajit: Növényi és ásványi eredetű szerves és szervetlen összetevők komplex keveréke. Támogatja az immunrendszert és a mentális funkciókat. Segít fenntartani a csontok és ízületek egészségét. Antioxidáns.

Alkalmazás: 

Naponta 2x1-2 kapszulát étkezés után tejjel vagy gyümölcslével bevenni.

Kúraszerű használata ajánott!

A Shilajit volt az Ó-kor „antibiotikuma”, e mellett a készítmény kiváló antioxidáns is. Az antioxidánsok jelenléte a szervezetben rendkívül fontos, mivel leegyszerűsítve mondhatjuk, hogy egy antioxidáns eltávolít a szervezetből egy káros szabadgyököt, ezáltal betegségek kialakulását akadályozva meg. Az antioxidánsok segítik a szervezetet fiatalon tartani, késleltetik az öregedést. A szervezetben egyaránt jelen vannak szabadgyökök és antioxidánsok is, akik egymás ellenségei és állandó harc folyik közöttük. Szabadgyökök állandóan keletkeznek a szervezetben, keletkezésük oka visszavezethető a nem megfelelő életmódra, káros szokásokra, nem megfelelő minőségű táplálék bevitelére, nem elegendő pihenés, stressz hatására, de akár a mindennapi testedzés folyamán is. Ugyanígy antioxidánsokat is termel a szervezet, hogy védje magát a szabadgyökök romboló hatásától. Antioxidánsok keletkeznek pl. testedzés után is.  Az antioxidánsok bevitele történhet kívülről szájon át bevéve vitamin ill. egyéb étrend-kiegészítő formájában. 

Klinikai próbák:

Dabur Shilajit kapszulával 1996-ban Magyarországon, a Pécsi Honvédkórházban végeztek klinikai kipróbálást 36 osteoporózisban szenvedő betegen.  A betegek állapotát szubjektív skálával (fájdalom) és densiometriával vizsgálták. A próba végső megállapítása volt, hogy a Shilajit-ot azonos hatáserősségűnek nyilvánították a kontrollként alkalmazott „M” injekcióval (annak számos mellékhatása nélkül).

Szintén osteoporózisos betegeken (6 fő) próbálta ki a készítményt Dr. R. K. a szombathelyi MÁV Területi Egészségügyi Központ igazgató főorvosa 1998-ban. értékelésében leírta, hogy a Shilajit gyulladáscsökkentő hatása révén, a betegek a fájdalom enyhülését szignifikánsan jelezték.

A SOTE Közegészségtani Intézet vizsgálta a Shilajit kapszula antioxidáns hatását. A vizsgálat eredménye az volt, hogy a Shilajit antioxidáns hatása közel 50 szerese volt a vízben oldódó C-vitaminénak.

Az emberi szervezetben folyamatosan jelen vannak különböző baktériumok, vírusok és  rákos sejtek, amelyekkel immunrendszerünk állandó harcot vív és remélhetőleg megnyeri a csatát velük szemben. Veszteni csak akkor fog, ha az immunrendszer meggyengül. Immunrendszer gyengítő tényezők a nem megfelelő minőségű étkezés, a stressz, alváshiány, drog- és alkoholfogyasztás, dohányzás, mozgáshiány stb.  A Shilajit növeli a monocyták (falósejtek)  cytotoxikus és tumoros sejtképződést gátló kiválasztását. Ez segít megelőzni a daganatos sejtek növekedését és elpusztítja a tumoros sejteket.  A monocyták a szervezet természetes őrei a betolakodók ellen, felfalnak bármilyen útjukba kerülő baktériumot, vírust, rákos sejtet vagy más a szervezetben képződő hulladékot. Ahhoz, hogy munkájukat jól végezzék, az immunrendszernek kiváló állapotban kell lenni, ehhez nyújt segítséget a Shilajit, amely az immunrendszert csúcsformában tartja, hogy betegségek nélkül élhessük mindennapjainkat.

Ezt a terméket még senki nem értékelte. Legyél Te az első!

Értékelést írok

Ennyi csillagot adok

Kérlek, értékeld a vásárolt terméket, 1-5 -ös skálán, ahol 5 a legjobb érték. Irreleváns, spam és trágár értékelések esetén moderálást alkalmazunk. Köszönjük neked, hogy pontos és részletes véleményeddel segíted más vásárlók döntéseit!