Regisztráció
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)
Haagné Rusznák Mariann 2022.06.03.

Baba higiénia – Biztonságosan a bőr és a környezet védelmében

A legkisebbek érzékeny bőre különleges törődést igényel, ugyanis bőr ilyenkor még nem rendelkezik védő funkcióval, ezért minden hatás fokozottan éri őket.

A bőrünket védő mikrobiom kb. 3 éves korra fejlődik ki teljesen. A babák testük méretéhez, súlyukhoz viszonyítva relatíve nagy a bőrfelszín, emiatt csak a szükséges mennyiségben használjuk a termékeket. Válasszunk olyan termékeket, melyek bőrgyógyászatilag teszteltek, nem tartalmaznak allergén anyagokat, kifejezetten babák számára fejlesztették.

A nedves törlőkendők igazán megkönnyítik a pelenkázás folyamatát, hiszen bárhol is vagyunk, mindig nálunk lehetnek. A Cleanic törlőkendők népszerűsége remek tulajdonságainak köszönhető:

  • Lebomló 100 % pamutból készülnek
  • Hipoallergén
  • Alkohol mentes
  • Kémiai anyagmentes
  • Illatanyag mentes
  • pH semleges
  • Bőrgyógyászatilag tesztelt

A pelenkával érintett területek fokozottan hajlamosabbak lehetnek irritációra, így az ilyenkor használt nedves kendőből válasszuk a babánk bőrének megfelelőt. Olykor előfordulhat extra irritáció, kipirosodás is. Súlyosabb esetekben szükség lehet akár a védőnővel és vagy a gyermokorvossal való egyeztetés is.

A Cleanic Baby ECO Atopical nedves törlőkendőt az atópiás irritált bőr tisztítására fejlesztették, ezért gyengéden ápoló mandula olajat, foszfolipid komplexet (speciálisan az irritált bőr nedvességmegtartó képességét növelő összetevő), valamint prebiotikumot és D-panthenolt is tartalmaz.

A Cleanic Baby ECO Quinoa Eco Milk különlegessége, hogy gyengéden ápoló bio quinoa tejet tartalmaz.

A kis fülek tisztántartása is fontos, azonban nem mindegy, hogy milyen terméket használunk, kis korban javasoljuk a biztonsági tisztító véggel ellátott pálcikát. A Cleanic Baby ECO Organic biztonsági fültisztító pálcika jó választás, mert az izgó-mozgó baba fülébe nem tud túl mélyre menni a pálcika, így nem okoz sérülést. Organikus pamutvégekkel és papír pálcikákból készül, így teljes mértékben lebomlik.

És egy praktikus termék, ami jó, ha kéznél van, a vattakorong. Használatával könnyeben lehet egyenletesen felvinni a baba bőrére egy krémet, vagy olajat, a hajlatokban is könnyebb eloszlatni, mint kézzel. A Cleanic baby ECO Organic vattakorong 100% organikus pamutból készül, így garantáltan gyengéd a bőrrel, nem okoz irritációt, érzékenységet.

A Cleanic baby termékek használatával a környezetet is óvod, hiszen minden termék VEGÁN, összetevői lebomlóak, valamint a csomagolása is teljes mértékben újrahasznosítható.

 

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Kategóriák