'
Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)

Neuston természetes neem olaj 100 ml

Cikkszám:
52305
EAN:
5999565264321
Tárhely:
A13-03-6
Bruttó egységár:
13 150 Ft/l
Kiszerelés:
db (100 ml)
ÁFA kulcs:
27%
Ne feledd, bruttó 15000 Ft feletti vásárlás
esetén ingyenesen szállítunk neked!
Bruttó ár:
1 872Ft
1 315Ft
készleten
db
  • Termékleírás és adatok
  • Hasonlók
  • Még ez is érdekelhet
  • Értékelések
  • Blog
  • Letöltések

Termékleírás

A neemolaj felhasználása igazán sokoldalú. Használják a kozmetikában, ahol gyakran feltűnik kéz-, test- és hajápolószerekben, ugyanis könnyen keveredik más olajokkal, illetve tartós használatával visszaszorítható a körömgomba is. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatása miatt kimondottan ajánlott a használata aknés, pattanásos bőr esetén.

A háztartásban főleg fertőtlenítésre alkalmas, emellett természetes rovarirtó, növényvédő hatása van, illetve háziállatoknál kiválóan alkalmazható bolhairtásra is.

Felhasználási módjai:

Hajápoló olajként: a neemolaj oliva-, mandula-, kókusz- vagy jojobaolajba keverve hidratáltá, puhává, életteltelivé teszi a hajat.

Szúnyogriasztóként: tegyünk aromalápmába 10 csepp neeomolajat, 4 csepp szegfűszegolajat és 3 csepp levendulaolajat, majd párologtassuk azt. Garantáltan elkerülnek minket a vérszívók.

Csípésekre: ha még sem sikerült elkerülnünk a szúnyogcsípést, enyhítsük a viszketést 3 evőkanál neemolaj és 5 csepp teafaolaj keverékével.

Kiütésekre: amennyiben kiütések jelennek meg a bőrünkön, keverjünk össze 30 ml neemolajat 10 ml orbáncfűolajjal és 5 csepp benzoéolajjal, majd ezzel kenjük be a piros foltokat.

Fejfájásra: a neemolaj segít enyhíteni a fejfájást is. Csepegtessünk pár csepp olajat textilanyagra, majd helyezzük el azt a homlokunkon és a tarkónkon. Néhány percen belül enyhülni fog a fejfájásunk.

Előállítás: hidegen préseléssel

Összetétel, hatóanyagok:  aolajsav, palmitinsav, szterainsav, linolsav, limonoid-triterpének

Mindent a neemolajról:

A neemolaj különlegességről mindent elárul az, hogy az indiaiak a szent neem fát a „vidék gyógyszertárának” nevezik. Az olajat a trópusi területeken honos, örökzöld fa olívabogyóra hasonlító termésének a magjából préselik hideg eljárással, hogy minden értékes anyagot megőrízzen.

Afrikában a neemolaj egyet jelent a gyógyítással, míg Indiábab ez az ayurvédikus orvoslás egyik legfőbb gyógynövénye.

A neemolaj hihetetlenül gazdag zsírsavakban, E-vitaminban, illetve esszenciális aminosavakban.

Aki szagolt már neemolajat az tudhatja, hogy az illata nem túl kellemes, sokan a pirított napraforgóhoz hasonlítják e téren, diós jegyekkel fűszerezve, ám ezt könnyen enyhíthetjük különböző illóolajok hozzáadásával, főleg a citrusus aromájúakkal.

Színe a világosbarnától egészen a zöldesbarnáig terjedhet, és különleges tulajdonsága az, hogy 23 °C közelében vajszerűvé dermed, azonban a bőrrel érintkezve újra folyékonnyá válik.

A neemolajat kizárólag külső használatra ajánljuk!

Ezt a terméket még senki nem értékelte. Legyél Te az első!

Értékelést írok

Ennyi csillagot adok

Kérlek, értékeld a vásárolt terméket, 1-5 -ös skálán, ahol 5 a legjobb érték. Irreleváns, spam és trágár értékelések esetén moderálást alkalmazunk. Köszönjük neked, hogy pontos és részletes véleményeddel segíted más vásárlók döntéseit!

Legutóbb megtekintett termékek