'
Regisztráció
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)

Természetes illóolaj pálmarózsa 5 ml

Cikkszám:
85445
EAN:
5999565261948
Tárhely:
A18-03-1
Bruttó egységár:
167 200 Ft/l
Kiszerelés:
db (5 ml)
ÁFA kulcs:
27%
Ne feledd, bruttó 15000 Ft feletti vásárlás
esetén ingyenesen szállítunk neked!
Bruttó ár: 836Ft
készleten < 10 db
db
  • Termékleírás és adatok
  • Hasonlók
  • Értékelések
  • Blog
  • Letöltések

Termékleírás

Alkalmazása: A pálmarózsa olaj a színskálán a sárgától a halványzöldig terjedő árnyalatú, áttetsző, folyékony, karakteresen citrusos-virágos, a gerániumra és a rózsára emlékeztető alapillattal rendelkező illóolaj, melyet a pálmarózsa virágzásakor begyűjtött friss vagy szárított hajtásaiból vízgőz desztillációval állítanak elő. A pálmarózsa olaja nem fototoxikus (fényérzékeny), nem irritáló és nem érzékenyítő, alkalmazása minden bőrtípusra ajánlott. Baktériumölő, fertőzésgátló, közérzetjavító hatású, illatszerekben és kozmetikumokban egyaránt hatásosan alkalmazható. Felhasználási módjai: Szaunaolajként: Frissítő, sekkentő, közérzetjavító tulajdonságainak köszönhetően üdítő hatást érhetünk el vele egy kellemes szaunázás során. Krémekben, kozmetikumokban: tetszőleges bázisolajjal kombinálva alkalmazhatjuk arckrémekben, testápolókban, ajakbalzsamokban, kézkrémekben, arctisztító tonikokban. Elsősorban száraz, repedezett, igénybevett bőr ápolására ajánljuk. Hidratálja és regenerálja a bőrt, elősegíti a bőrszövetek termelődését, jó hámosító hatású. Keverjük össze magas zsír- és vitamintartalmú olajokkal az optimális hatás eléréséért, mint például sheavaj, mandulaolaj, argánolaj. Problémás arcbőrre: a pálmarózsa olaj erőteljes fertőtlenítő hatással rendelkezik, ezért kifejezetten alkalmas a problémás bőr tisztítására és ápolására. Szabályozza a bőr faggyútermelését, csökkenti a pattanások és mitesszerek kialakulásának lehetőségét. Hidratáló vagy arctisztító tonik összetevőjeként is alkalmazható, mivel nyugtatja a bőrt. Anti-aging krémekben: hidratáló hatásának köszönhetően javítja a bőr vízháztartását és a bőrképet, halványítja a pattanások hegeit és a kisebb ráncokat, gyakori használatával csökkenthetjük a hajszálerek okozta pirosságot. Aromaterápiára: kellemes virágos illatával elfeledteti a napi gondokat, csökkenti a stresszt és segíti a lélek felfrissülését. Használhatjuk párologtatóban vagy aromalámpában aromaterápiás céllal vagy csupán otthonunk levegőjének frissítésére. Natúrkozmetikumok készítésére: önmagában vagy más illóolajokkal társítva alkalmazhatjuk natúr szappan és egyéb kozmetikumok készítésénél. Az általános közérzet javítására: alkalmas levertség, depresszió, rossz közérzet ellen. Párologtatóban vagy fürdővízbe cseppentve fejti ki legjobban nyugtató hatását. Masszázsolajak, masszázskrémek készítésére: tetszőleges bázisolajba (kókuszolaj, olívaolaj, stb.) csepegtetve használhatjuk, gyógymasszázshoz, sportmasszázshoz, lazító masszázshoz. Kellemes illatával segíti az ellazulást, frissíti a testet és a szellemet. Relaxációs fürdő készítéséhez: cseppentsünk 5-10 csepp grapefruit olajat fürdővizünkbe, és élvezzük hangulatjavító, élénkítő hatását! Menstruációs panaszok enyhítésére: pár csepp levendulaolajjal, pálmarózsaolajjal és kis csésze tejjel készíthetünk görcsoldó fürdőolajat, mely segít a nehéz napok átvészelésében. Megfázás tüneteinek enyhítésére: a téli időszakban jelentkező légúti megbetegedések, megfázások enyhítésére használhatjuk inhalálásra, párologtatóban, krémbe csepegtetve. Inhalátorba csepegtetve enyhíti az arc- és homloküreg gyulladását, nyugtatja a nyálkahártyát és segíti a normális váladékképződést. Sérülések kezelésre: erősen fertőtlenítő és antibakteriális hatású, így a kisebb felületi sérülések fertőtlenítésre, a sebgyógyulás gyorsítására is használhatjuk. Ellenjavallat: várandósság és szoptatás alatt. illetve hat évnél fiatalabb gyerekeknél ne alkalmazzuk. Előállítás: vízgőz desztillációval Összetétel, hatóanyagok: geraniol, geranil-acetát, farnezol, linalol, b.ta-ocimén, béta-kariofillén, geranial, kariofillén oxid, béta-mircén, elemol, (Z,Z)-farnezol Mindent a pálmarózsa olajról: A pálmarózsa – más néven indiai geránium, indiai fűszercirok vagy török geránium- Indiában őshonos gyógynövény, melyet az ayurvédikus gyógyászat évszázadok óta használ, fő termesztési helye Madagaszkár. A kozmetikai iparban illatanyagként használják könnyű, frissítő, citrusos, rózsás illata miatt, a citromfüvekkel rokon növény. Érdekesség, hogy nemcsak kozmetikumok, hanem dohány illatosítására is használják. Először a 18. században nyerték ki olaját vízgőz desztillációval, régebben szárított leveleit és rügyeit használták fel.

Ezt a terméket még senki nem értékelte. Legyél Te az első!

Értékelést írok

Ennyi csillagot adok

Kérlek, értékeld a vásárolt terméket, 1-5 -ös skálán, ahol 5 a legjobb érték. Irreleváns, spam és trágár értékelések esetén moderálást alkalmazunk. Köszönjük neked, hogy pontos és részletes véleményeddel segíted más vásárlók döntéseit!

Legutóbb megtekintett termékek