'
Regisztráció
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)

Természetes illóolaj tömjén 5 ml

Cikkszám:
85446
EAN:
5999565265021
Tárhely:
A18-03-1
Bruttó egységár:
291 400 Ft/l
Kiszerelés:
db (5 ml)
ÁFA kulcs:
27%
Ne feledd, bruttó 15000 Ft feletti vásárlás
esetén ingyenesen szállítunk neked!
Bruttó ár: 1 457Ft
készleten < 10 db
db
  • Termékleírás és adatok
  • Hasonlók
  • Értékelések
  • Blog
  • Letöltések

Termékleírás

Alkalmazása: A tömjénolaj áttetsző vagy barnás színű, folyékony halmazállapotú olaj, illata jellegzetesen erős tömjénes. Az emberiség az orvoslásban az ősidőktől alkalmazza fertőtlenítő, sebgyógyító tulajdonságai miatt, emellett a kozmetikumok és illatszerek kedvelt összetevője is. Az ókori Kínában elsősorban a légzőszervi megbetegedések és a lepra gyógyítására használták, napjainkban már csak külsőleg alkalmazzuk. Aromaterápiás céllal vagy füstölőben alkalmas a szellem felfrissítésére, a meditatív állapot elérésére. Fertőtlenítő, baktériumölő és sebgyógyító hatása révén alkalmas a bőr kisebb sérüléseinek kezelésére és mindennapos bőrápolásra. Felhasználási módjai: Krémekben, kozmetikumokban: tetszőleges bázisolajjal kombinálva alkalmazhatjuk arckrémekben, testápolókban, ajakbalzsamokban, kézkrémekben, arctisztító tonikokban, szappanokban. Elsősorban a problémás, pattanásos, mitesszeres arcbőr ápolásár ajánljuk. Hidratáló krémben alkalmazva feszesíti és rugalmassá teszi a bőrt, halványítja a kisebb ráncokat és bőrfelületi hegeket. Anti-aging kozmetikumokban: a tömjénolaj kifejezetten alkalmas az érett bőr ápolására. Hidratálja és feltölti a törékeny, érett vagy száraz bőrt, feltölti a kisebb ráncokat, csillapítja a gyulladásokat, puhítja és rugalmassá teszi azt. Az általános közérzet javítására: alkalmas levertség, depresszió, rossz közérzet ellen. Párologtatóban vagy fürdővízbe cseppentve fejti ki legjobban nyugtató hatását. A problémás, zsíros arcbőr ápolására: hatékonyan szabályozza a faggyútermelést, így zsíros, pattanásos bőr ápolására ajánlott. Masszázsolajak, masszázskrémek készítésére: tetszőleges bázisolajba (kókuszolaj, olívaolaj, stb.) csepegtetve használhatjuk, gyógymasszázshoz, sportmasszázshoz, lazító masszázshoz. Kellemes illatával segíti az ellazulást, frissíti a testet és a szellemet. Relaxációs fürdő készítéséhez: cseppentsünk 5-10 csepp tömjénolajat fürdővizünkbe, és élvezzük hangulatjavító, élénkítő hatását! He Szaunázáshoz: önmagában vagy más illóolajokkal keverve alkalmas szaunázás közbeni párologtatásra. Frissíti a szellemet és segíti a bőr méregtelenítését. Megfázás tüneteinek enyhítésére: a téli időszakban jelentkező légúti megbetegedések, megfázások enyhítésére használhatjuk inhalálásra, párologtatóban, krémbe csepegtetve. Sérülések kezelésre: a tömjénolaj fertőtlenítő és antibakteriális hatású, így a kisebb felületi sérülések fertőtlenítésre, a sebgyógyulás gyorsítására is használhatjuk. Hajápolásra: a viszkető fejbőr és a korpa megszüntetéséhez mandulaolaj és ricinusolaj 1:1 arányú keverékébe cseppentsünk 5-6 csepp tömjénolajat, a keveréket fél óráig hagyjuk a hajunkon, majd a szokásos módon mossuk meg hajunkat. Előállítás: vízgőz desztillációval Összetétel, hatóanyagok: alfa-pinén, alfa-tujén, limonén, a szabinén, mono- és szeszkviterpén Mindent a tömjénolajról: A mirhához hasonlóan a tömjén is a balzsamfafélék családjába tartozó növény, amely elsősorban Szomáliában honos, de leterjedt Núbiában, Egyiptomban és Arábiában is. Az értékes tömjénolaj kinyerése hasonló a mirháéhoz: a fa kérgét bemetszve begyűjtik a növény gyantaszerű nedvét, majd ebből vízgőz lepárlással kivonják az olajat. A tömjént már több ezer éve használja az emberiség, a föníciai kereskedelem egyik fontos árucikkének számított, Egyiptomban és Föníciában az áldozatok bemutatásának fontos része volt a tömjén füstölése, ezt később több vallás is átvette. A tömjén a háromkirályok egyik ajándéka az arany é a mirha mellett, a tisztaságot szimbolizálja. A valóságban is rendelkezik fertőtlenítő hatással, füstölésével azonban a spirituális megtisztulás is elérhető, ezért égették a templomokban és különböző szertartásokon. Érdekesség: egy tömjénfa lecsapolása akár 4 hónapig i eltarthat, ez idő alatt körülbelül 10 kilogramm gyanta nyerhető ki. A magyar hiedelemvilágban a tömjénnel elhárítható a rontás, erre utal a „Kerüli, mint ördög a tömjénfüstöt” szólásunk.

Ezt a terméket még senki nem értékelte. Legyél Te az első!

Értékelést írok

Ennyi csillagot adok

Kérlek, értékeld a vásárolt terméket, 1-5 -ös skálán, ahol 5 a legjobb érték. Irreleváns, spam és trágár értékelések esetén moderálást alkalmazunk. Köszönjük neked, hogy pontos és részletes véleményeddel segíted más vásárlók döntéseit!

Legutóbb megtekintett termékek