'
Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)

Szafi Reform japán matcha zöldteapor 50 g

Cikkszám:
45947
EAN:
5999564150281
Tárhely:
A16-09-4
Bruttó egységár:
83 940 Ft/kg
Kiszerelés:
db (50 g)
Gyűjtő:
doboz=24db
ÁFA kulcs:
27%
Ne feledd, bruttó 15000 Ft feletti vásárlás
esetén ingyenesen szállítunk neked!
Bruttó ár: 4 197Ft
készleten < 10 db
db
  • Termékleírás és adatok
  • Hasonlók
  • Még ez is érdekelhet
  • Értékelések
  • Blog
  • Letöltések

Termékleírás

Mi a Matcha tea? 

A Matcha tea egy 800 éve létező tea fajta. Eleinte buddhista mesterek és szamurájok használták, de egy ideje már fogyasztják Európában is. A friss tealeveleket finom porrá őrlik, aminek az eredménye a figyelemre méltó zöld szín, csodálatos ízzel és kivételes aromával. 

Mitől különbözik a Matcha tea más zöld teáktól? 

A Matcha 100 %-os zöld tea, ami finom porrá van őrölve (cca. 5-10 mikron), gyártása közben nem jön létre erjedés. Ha Matcha teát iszik, elfogyasztja az egész tealevelet. Ez a fő oka annak, hogy miért 10x erősebb, mint más hétköznapi zöld tea. 

A Matcha tea elkészítése 

Hidegen: 
A teát vízzel keverjük (2 dl – 1,5 l ízlés szerint) és jól összerázzuk. Ajánljuk pár csepp lime vagy egy kis gyümölcsszirup hozzáadását ízlés szerint. Remek ízt érhet el a Matcha tea víz és bodzaszörp keverékével. Fontos, hogy a Matcha tea mindig alaposan el legyen keverve. Elkészítéséhez shakert vagy műanyag üveget használjunk. 
Melegen: 
A teát (1 tasak) cca 70 fokos vízzel leöntjük és jól elkeverjük. Elkészítésénél ideális segítség lehet egy kisebb habverő. Remek ízt érhetünk el méz és lime hozzáadásával. A lágyabb íz érdekében fogyaszthatjuk tejjel. 
  
További információk
 
Mi készíthető a  Matcha teából? 

A sokféle elkészítési mód tekintetében a Matcha tea egyedülálló termék. A Matcha teából készíthető többféle meleg és hideg ital, koktélok, fagylalt és csokoládé. A Matchát nem csak éttermek, kávézók és teázók, de cukrászok, séfek, pékek stb is előszeretettel használják. 

A Matcha tea színe 

A Matcha egy 100 %-ban tiszta zöld tea. Nem tartalmaz színező-, adalék- és konzerváló anyagokat. A nagy mennyiségű klorofillnak köszönheti a smaragdzöld színét. Minden évben 4 héttel a betakarítás előtt a teaültetvényeket letakarják. Ez a speciális árnyékolási módszer 90 %-kal lecsökkenti a napsugárzás hatásait a tealevelekre, minek következtében a növények szinte sötétben növekednek, a hiányzó napfényt nagy mennyiségű klorofill termeléssel kompenzálják. Ennek köszönhető a smaragdzöld szín. 

A Matcha tea minősége 

Úgy, mint a bornál, a Matcha teánál is megtaláljuk a minőségi osztályok széles skáláját. Fontos elgondolkodni a Matcha tea minősége fölött. A fő minőségi tényezők közé tartozik: 

  1. Íz : A jó minőségű Matcha lágy, sima enyhén édes ízű. Az édes íz a természetesen előforduló L-theanin aminosavaknak és növényi rostoknak köszönhető. A jó minőségű Matchának grammonként 19,5 mg L-theanint kell tartalmaznia. 
  2. Szín: A minőségi Matcha smaragdzöld színű, gyengébb minőség esetén inkább sárgásbarnába hajló. Gyenge minőségnél jelentősen változik az íze is. 

Összetétel: 100% japán matcha tea (Camellia sinensis)

Ezt a terméket még senki nem értékelte. Legyél Te az első!

Értékelést írok

Ennyi csillagot adok

Kérlek, értékeld a vásárolt terméket, 1-5 -ös skálán, ahol 5 a legjobb érték. Irreleváns, spam és trágár értékelések esetén moderálást alkalmazunk. Köszönjük neked, hogy pontos és részletes véleményeddel segíted más vásárlók döntéseit!

Legutóbb megtekintett termékek