Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)
Haagné Rusznák Mariann 2020.10.06.

Szakértői tippek az őszi-téli babaápoláshoz

Miért fontos az őszi-téli babaápolás? Mire figyeljünk oda ebben az időszakban? Hogyan különböztessük meg a kiütéseket? Cikkünkből mindenre választ kapsz.

Hiába sima és szép a bababőr, ugyanúgy ápolnunk kell, mint a miénket, felnőttekét. Főleg, ha a pici ekcémás, atópiás  vagy épp nyálkiütéses. Nem beszélve az őszi-téli időszakról, amikor végképp nem elhanyagolható a babaápolás. Nincs is annál ijesztőbb, mikor azt látjuk, a gyermekünkön furcsa foltok jelennek meg. Használjuk ki a natúrkozmetikumok gyógyító erejét!

Miért olyan jók a natúrkozmetikumok az őszi-téli babaápolásban?

Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy tudjuk, minél természetesebb egy kozmetikum, egy bőrápoló termék, annál kevésbé árt a bőrnek. A babaápolás esetében pedig különösen fontos, hogy semmilyen káros, kártékony, allergén anyaggal ne érintkezzenek, hiszen a kicsik szervezetének ellenállóképessége még nem alakult ki:

  • Bőrük még éretlen,
  • fogékonyabbak az időjárás hatásaira,
  • bármikor megjelenhetnek rajtuk bőrelváltozások.

Az ekcémás, atópiás gyermekek bőre ráadásul fokozottan érzékeny, és szinte mindenre bőrirritációval, pirosodással és viszketéssel reagálnak. Az őszi-téli időszak extrán veszélyes lehet nekik, hiszen ilyenkor könnyebben kiszárad, kirepedezik a bababőr is.

Vizsgáld meg alaposan a kisbabád bőrét, mielőtt bármit rákennél!

Mielőtt minden „kiütéstől” megijednél, fontos, hogy tisztában légy az alábbiakkal:

  1. A gólyacsípés előbb-utóbb magától elmúlik, nem kell miatta aggódni.
  2. Az újszülöttkori kiütések 1-3 hónapos korban veszélytelenek. Nem viszketnek, nem kell őket sem nyomkodni és sem fertőtleníteni.
  3. A tejkiütés és a tejallergia nem ugyanaz! Míg az előbbi teljesen természetes, az utóbbi sürgősen orvosi szakértelemre szorul.
  4. A meleg-, illetve a pelenkakiütés viszont el tud fertőződni, ezért változtass a baba környezetének hőmérsékletén, páratartalmán, a már hólyagos testrészeken pedig használj bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő popsikenőcsöt. Az sem árt, ha jól szellőző ruhát adsz a kisbabádra, hogy a bőre hamarabb gyógyuljon.

Babaápolás natúrkozmetikumokkal? Minden problémára megoldás?

A natúrkozmetikumok segítenek a megelőzésben, a védekezésben és az ápolásban, de

  • ha sárgás folyadék van bennük, vagy
  • ha a megjelenő hólyagok már nedvedzenek,
  • a baba egész testén piros-lila pöttyök vannak,

akkor előbbi esetben fertőzésre, utóbbi esetben vírusra gyanakodhatunk. Ilyenkor mindenképp mutassuk meg gyermekünket orvosnak is.

Ha viszont egyértelműen ekcémával vagy atópiával állunk szemben, jó szolgálatot tesznek a speciálisan ezekre a problémákra kifejlesztett babaápolási natúr, 100%-ig természetes kozmetikumok. A HerbArtingnál 3 ilyen, az ekcémás, atópiás babák és gyermekek bőrének is megfelelő terméket találsz. A szülői visszajelzések önmagukért beszélnek a hatékonyságukról. Tégy te is egy próbát, hogy az őszi-téli babaápolás ne jelentsen többet nálatok sem gondot.

 

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Kategóriák