Termékleírás
Natur Tanya® FERMENTÁLT C - Gyógyszerkönyvi tisztaságú kukoricából fermentált adalékanyagmentes C-vitamin por
Kukoricából fermentált, gyógyszerkönyvi tisztaságú C-vitamin. Ízesítetlen, adalékanyagmentes, glutén- és laktózmentes, vegán L-aszkorbinsav, a mindennapi C-vitamin pótláshoz, konyhai felhasználásra, vagy kozmetikai használatra. A C-vitamin egy vízben oldódó vitamin, amely elengedhetetlen az egészséghez. Számos kémiai reakcióban vesz részt, amelyek elősegítik a szervezet védelmét és megfelelő működését. Segít megvédeni a sejteket a szabad gyökök okozta oxidatív stressztől, támogatja az immunrendszert, az idegrendszert, csökkenti a fáradtságot és védi a kollagént.
- KUKORICÁBÓL FERMENTÁLT C-VITAMIN POR
- GYÓGYSZERKÖNYVI TISZTASÁG
- VEGÁN ÉS ADALÉKANYAG MENTES
- GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES
- NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT
- PALEO ÉS DIÉTÁS ÉTRENDBE ILLESZTHETŐ
- 1 MOKKÁSKANÁL = 2000 MG C-VITAMIN
- PRAKTIKUS ÉS GAZDASÁGOS KISZERELÉS: 125-250 ADAG
„A C-vitamin együtt kellene álljon a boltok polcain a cukorral és liszttel.” Szent-Györgyi Albert
- Millió módon hasznosíthatjuk az étkezési aszkorbinsav port, például a háztartásban sütéshez és főzéshez, vagy mivel az L-aszkorbinsav kiváló tartósítószer, pl. lekvárok, befőttek, szörpök természetes tartósítására.
- Frissen tartja a vágott zöldségeket és gyümölcsöket, megvédi őket a barnulástól, belsőleg pedig segít minél tovább megóvni azok természetes vitamin és ásványianyag-tartalmát, rostszerkezetét.
- Sütésnél segíti a tészta térfogatát és állagát, javítja a kenyér szerkezetét. Az aszkorbinsav a tésztában javítja a sikér (glutén) hálózatát, így a kenyér rugalmasabb, szebb állagú és levegősebb lesz. Segíti a tészta jobb gázmegtartó képességét, ezért a kenyér szebben feljön sütés közben. Lassítja a pékáruk öregedését (szikkadását), így tovább marad puha és friss a kenyér vagy péksütemény.
- Használhatjuk külsőleg is, DIY (csináld magad) bőrápolási rutinokban (pl. joghurtba, agyagpakolásba keverve, szérumhoz, arckrémhez, testápolóhoz vagy hajpakoláshoz adva) a bőr és haj frissességéért, ragyogásáért.
A C-vitamin hozzájárul:
- a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
- 1 az immunrendszer egészséges működéséhez
- 2a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
- 3az idegrendszer normál működéséhez
- a normál pszichológiai funkció fenntartásához
- a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
- a megfelelő kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a porcok, a bőr, a fogak, a fogíny normál állapotának, és az egészséges csontozat fenntartásához
- ezen kívül a C-vitamin fokozza a vas felszívódását
Kiknek ajánlott különösen az aszkorbinsav por?
- Stresszes életmódot folytatóknak, dohányzóknak, nagyvárosi környezetben élőknek.
- Sportolóknak, akiknek a szervezete fokozottan igényli a C-vitamint.
- Mindenkinek, aki természetes, tiszta, adalékanyagmentes C-vitamin-forrást keres.
- A por állagú C-vitamin különösen hasznos azok számára, akik nagy mennyiségű C-vitamint szeretnének bevenni, vagy akiknek nehezen nyelik le a tablettákat.
- Könnyen elkeverhető italokban vagy ételekre szórható (a gyerekek nem veszik észre).
C-vitamin érdekességek
- A C-vitamin más néven aszkorbinsav egy vízben oldódó vitamin, nevét a skorbut megelőzéséről kapta („a-scorbutic acid”)
- A C-vitamint számos növény és néhány állat is képes termelni, viszont az ember nem képes előállítani, és szervezetünk tárolni sem tudja, ezért esszenciális számunkra, ami azt jelenti, hogy naponta pótolni kell.
- Szent-Györgyi Albert 1932-ben fedezte fel és izolálta a C-vitamint paprikából, 1937-ben orvosi-élettani Nobel-díjat kapott a C-vitamin szerepének felfedezéséért.
- A C-vitamin a vékonybélben szívódik fel, főként a jejunum és ileum szakaszán. A sejtek a SVCT1 és SVCT2 (Sodium-Dependent Vitamin C Transporter) nevű transzporterek segítségével veszik fel az aszkorbinsavat. A túl sok egyszerű cukor csökkentheti a felszívódást, mivel a glükóz és aszkorbinsav részben ugyanazt a transzportert használja.
- A dohányfüst növeli az oxidatív stresszt, emiatt a szervezetnek több C-vitaminra van szüksége.
- A krónikus stressz, intenzív edzés vagy fizikai munka fokozza a C-vitamin-felhasználást.
- Megfázás, influenza, bakteriális fertőzések, műtét vagy gyulladásos betegségek idején a szervezet gyorsabban fogyasztja a C-vitamint, mert fokozott antioxidáns és immuntámogató szerepe van.
- 50–60 év felett a felszívódás és a sejtszintű antioxidáns-hasznosulás csökkenhet, ezért a többlet bevitel hasznos lehet.
- A fermentált L-aszkorbinsav gyorsan oldódik és rugalmasan adagolható.
Nettó tömeg: 250 g
Összetevők: 100% adalékanyagmentes L-aszkorbinsav.
Adagok száma a termékben: 125-250
Hatóanyag a napi adagban
|
1 adagban (fél mokkáskanálban)
|
2 adagban (1 mokkáskanálban)
|
C-vitamin (L-aszkorbinsav forrásból)
|
1000 mg (1250%*)
|
2000 mg (2500%*)
|
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Felhasználási javaslat: Napi 1-2 adag por, lehetőleg étkezés közben, vízben, gyümölcslében vagy nem forró (langyos) teában feloldva elfogyasztva. Sütéshez, főzéshez, italok ízesítéséhez, befőzéshez és külsőleg kozmetikumokhoz adagolva is alkalmazható.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és egészséges életmódot.
- A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
- A termék 3 éves kortól alkalmazható (negyed mokkáskanál)
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
- A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó!
NNGYK által notifikált termék.