'
Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)

Natur Tanya c-vitamin por fermentált 250 g

laktózmentes laktózmentes
vegán vegán
gluténmentes gluténmentes
Cikkszám:
99777
EAN:
5999565082734
Tárhely:
A25-04-4
Bruttó egységár:
8 772 Ft/kg
Kiszerelés:
db (250 g)
Gyűjtő:
doboz=25db
ÁFA kulcs:
27%
Ne feledd, bruttó 15000 Ft feletti vásárlás
esetén ingyenesen szállítunk neked!
Bruttó ár: 2 193Ft
készleten < 10 db
db
  • Termékleírás és adatok
  • Hasonlók
  • Még ez is érdekelhet
  • Értékelések
  • Blog
  • Letöltések

Termékleírás

Natur Tanya® FERMENTÁLT C - Gyógyszerkönyvi tisztaságú kukoricából fermentált adalékanyagmentes C-vitamin por

Kukoricából fermentált, gyógyszerkönyvi tisztaságú C-vitamin. Ízesítetlen, adalékanyagmentes, glutén- és laktózmentes, vegán L-aszkorbinsav, a mindennapi C-vitamin pótláshoz, konyhai felhasználásra, vagy kozmetikai használatra. A C-vitamin egy vízben oldódó vitamin, amely elengedhetetlen az egészséghez. Számos kémiai reakcióban vesz részt, amelyek elősegítik a szervezet védelmét és megfelelő működését. Segít megvédeni a sejteket a szabad gyökök okozta oxidatív stressztől, támogatja az immunrendszert, az idegrendszert, csökkenti a fáradtságot és védi a kollagént.

  • KUKORICÁBÓL FERMENTÁLT C-VITAMIN POR
  • GYÓGYSZERKÖNYVI TISZTASÁG
  • VEGÁN ÉS ADALÉKANYAG MENTES
  • GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES
  • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT
  • PALEO ÉS DIÉTÁS ÉTRENDBE ILLESZTHETŐ
  • 1 MOKKÁSKANÁL = 2000 MG C-VITAMIN
  • PRAKTIKUS ÉS GAZDASÁGOS KISZERELÉS: 125-250 ADAG 

„A C-vitamin együtt kellene álljon a boltok polcain a cukorral és liszttel.” Szent-Györgyi Albert

  • Millió módon hasznosíthatjuk az étkezési aszkorbinsav port, például a háztartásban sütéshez és főzéshez, vagy mivel az L-aszkorbinsav kiváló tartósítószer, pl. lekvárok, befőttek, szörpök természetes tartósítására.
  • Frissen tartja a vágott zöldségeket és gyümölcsöket, megvédi őket a barnulástól, belsőleg pedig segít minél tovább megóvni azok természetes vitamin és ásványianyag-tartalmát, rostszerkezetét.
  • Sütésnél segíti a tészta térfogatát és állagát, javítja a kenyér szerkezetét. Az aszkorbinsav a tésztában javítja a sikér (glutén) hálózatát, így a kenyér rugalmasabb, szebb állagú és levegősebb lesz. Segíti a tészta jobb gázmegtartó képességét, ezért a kenyér szebben feljön sütés közben. Lassítja a pékáruk öregedését (szikkadását), így tovább marad puha és friss a kenyér vagy péksütemény.
  • Használhatjuk külsőleg is, DIY (csináld magad) bőrápolási rutinokban (pl. joghurtba, agyagpakolásba keverve, szérumhoz, arckrémhez, testápolóhoz vagy hajpakoláshoz adva) a bőr és haj frissességéért, ragyogásáért.

A C-vitamin hozzájárul: 

  • a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
  • az immunrendszer egészséges működéséhez
  • 2a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
  • 3az idegrendszer normál működéséhez
  • a normál pszichológiai funkció fenntartásához
  • a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz
  • a megfelelő kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a porcok, a bőr, a fogak, a fogíny normál állapotának, és az egészséges csontozat fenntartásához
  • ezen kívül a C-vitamin fokozza a vas felszívódását

Kiknek ajánlott különösen az aszkorbinsav por?

  • Stresszes életmódot folytatóknak, dohányzóknak, nagyvárosi környezetben élőknek.
  • Sportolóknak, akiknek a szervezete fokozottan igényli a C-vitamint.
  • Mindenkinek, aki természetes, tiszta, adalékanyagmentes C-vitamin-forrást keres.
  • A por állagú C-vitamin különösen hasznos azok számára, akik nagy mennyiségű C-vitamint szeretnének bevenni, vagy akiknek nehezen nyelik le a tablettákat.
  • Könnyen elkeverhető italokban vagy ételekre szórható (a gyerekek nem veszik észre).

C-vitamin érdekességek

  • A C-vitamin más néven aszkorbinsav egy vízben oldódó vitamin, nevét a skorbut megelőzéséről kapta („a-scorbutic acid”)
  • A C-vitamint számos növény és néhány állat is képes termelni, viszont az ember nem képes előállítani, és szervezetünk tárolni sem tudja, ezért esszenciális számunkra, ami azt jelenti, hogy naponta pótolni kell.
  • Szent-Györgyi Albert 1932-ben fedezte fel és izolálta a C-vitamint paprikából, 1937-ben orvosi-élettani Nobel-díjat kapott a C-vitamin szerepének felfedezéséért. 
  • A C-vitamin a vékonybélben szívódik fel, főként a jejunum és ileum szakaszán. A sejtek a SVCT1 és SVCT2 (Sodium-Dependent Vitamin C Transporter) nevű transzporterek segítségével veszik fel az aszkorbinsavat. A túl sok egyszerű cukor csökkentheti a felszívódást, mivel a glükóz és aszkorbinsav részben ugyanazt a transzportert használja.
  • A dohányfüst növeli az oxidatív stresszt, emiatt a szervezetnek több C-vitaminra van szüksége.
  • A krónikus stressz, intenzív edzés vagy fizikai munka fokozza a C-vitamin-felhasználást.
  • Megfázás, influenza, bakteriális fertőzések, műtét vagy gyulladásos betegségek idején a szervezet gyorsabban fogyasztja a C-vitamint, mert fokozott antioxidáns és immuntámogató szerepe van.
  • 50–60 év felett a felszívódás és a sejtszintű antioxidáns-hasznosulás csökkenhet, ezért a többlet bevitel hasznos lehet.
  • A fermentált L-aszkorbinsav gyorsan oldódik és rugalmasan adagolható.

Nettó tömeg: 250 g 

Összetevők: 100% adalékanyagmentes L-aszkorbinsav.

Adagok száma a termékben: 125-250

Hatóanyag a napi adagban

1 adagban (fél mokkáskanálban)

2 adagban (1 mokkáskanálban)

C-vitamin (L-aszkorbinsav forrásból)

1000 mg (1250%*)

2000 mg (2500%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Felhasználási javaslat: Napi 1-2 adag por, lehetőleg étkezés közben, vízben, gyümölcslében vagy nem forró (langyos) teában feloldva elfogyasztva. Sütéshez, főzéshez, italok ízesítéséhez, befőzéshez és külsőleg kozmetikumokhoz adagolva is alkalmazható.

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és egészséges életmódot.

  • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
  • A termék 3 éves kortól alkalmazható (negyed mokkáskanál)
  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
  • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó!

NNGYK által notifikált termék.

 

  • Jellemzők
    • laktózmentes
      • Igen
    • vegán
      • Igen
    • gluténmentes
      • Igen
Ezt a terméket még senki nem értékelte. Legyél Te az első!

Értékelést írok

Ennyi csillagot adok

Kérlek, értékeld a vásárolt terméket, 1-5 -ös skálán, ahol 5 a legjobb érték. Irreleváns, spam és trágár értékelések esetén moderálást alkalmazunk. Köszönjük neked, hogy pontos és részletes véleményeddel segíted más vásárlók döntéseit!

Legutóbb megtekintett termékek