Termékleírás
A céklapor, a cékla 100%-ban természetes őrleménye, tápanyagok természetes forrása.
- Béta-karotint, a flavonoidokat és a cékla vörös színét adó betalain tartalmaz.
- Rostforrás.
- Vitaminokat tartalmaz: A, B1, B2, B6, folsav, C-vitamin
- Ásványi anyagokkal: vas, kalcium, magnézium, szilícium, réz, nátrium, kálium, foszfor, jód, bór, mangán, lítium.
Hogyan fogyasszuk a céklaport?
2-3 teáskanálnyi céklaport keverjünk el 2-3 dl folyadékban, majd fogyasszuk el. Adhatjuk reggeli turmixhoz, fogyaszthatjuk növényi tejekkel, gyümölcs- vagy zöldséglevekkel, kenyérfeltétekhez adagolhatjuk. Hozzákeverhetjük a müzlinkhez vagy desszertekhez, süteményekhez, tortákhoz, tésztákhoz vagy bármilyen ételhez, amelyhez ízlésünk szerint passzolhat.
Megjegyzés: a céklapor a vizeletet rózsaszínűvé színezheti, ami teljesen normális jelenség, és a cékla erős színező hatásával függ össze.
Banános céklaporos turmix készítése
Hozzávalók
2-3 db banán
fél liter növényi tej
1 evőkanál céklapor
Esetleg kis édesítő: agave szirup, datolya szirup
Elkészítés
A hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe és turmixoljuk össze.
Ezzel a turmixszal jól indul a reggel.
Elkészítheted saját ízlésed szerint, egyedi összetevőkkel kísérletezve.
Összetevők: céklapor
A termék allergéneket (mustárt, szezámmagot, zellert, mogyoróféléket, glutént) feldolgozó üzemben készült.