Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)
Tukacs Máté 2023.10.31.

HKO - Légutak támogatása

A légzőrendszer egészségének fenntartása az őszi és téli időszakban a Hagyományos Kínai Orvoslás segítségével Ahogy az évszakok váltakoznak, és beköszöntenek az őszi-téli hidegebb, nyirkosabb reggelek, fontos, hogy fokozottabban figyeljünk a légzőrendszerünk egészségének támogatására. Ezek a hideg hónapok kihívások elé állíthatják az immunrendszert és a légutakat, mivel a környezet ilyenkor kedvez a cseppfertőzéssel terjedő kórokozók szaporodásának. A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) szemlélete megelőző életmódra sarkall az egészség terén, hangsúlyozva a test és a természet között fennálló energiaegyensúlyt és harmóniát. Ebben az írásban feltárjuk, hogy a HKO javallatai, különösen az ajánlott gyógynövények milyen módon segíthetnek abban, hogy könnyedén lélegezhessünk és egészségesek maradhassunk az őszi-téli időszak folyamán.

HKO Gyógynövények a légzőrendszer egészségéért

A Hagyományos Kínai Orvoslás gazdag gyógynövényhagyományra támaszkodik, amelyek között számos, a légutak támogatására ajánlott gyógynövényt tartanak számon:

Astragalus (Huang Qi): Az astragalus egy népszerű HKO gyógynövény, amelyet az immunrendszer erősítésére használnak. Adaptogén gyógynövényként tartják számon, vagyis segíti a szervezet alkalmazkodását a stresszhatásokhoz. Teaként, önmagában őrleményként, vagy gyógynövény-kivonat formájában is használható.

Ginzeng (Ren Shen): A ginzeng elsősorban a szellemi és fizikai kapacitásra gyakorolt kedvező hatásairól ismert, emellett szintén rendelkezik adaptogén hatással. Immunrendszerünk számra kedvező, hogy serkenti a T-sejtek termelődését, amik a baktériumok és vírusok felismerésében játszanak szerepet.

Mullein (Ji Gao Cao): A Ji Gao Cao (Molyhos ökörfarkkóró) egy olyan növény, amelyet a hagyományos kínai orvosok légúti panaszok esetén ajánlanak. Gyakran alkalmazzák köhögés és légzőszervi kellemetlenségek enyhítésére, például gyógynövény-főzetek vagy tinktúrák formájában.

Luo Han Guo (Szerzetesek körtéje): Ezt a gyümölcsöt természetes édesítőként is lehet használni. A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint segíthet enyhíteni bizonyos torokpanaszokat. Operaénekesek, énekművészek gyakran fogyasztott gyógynövénye.

Licorice Root (Gan Cao): A Gan Cao (Édesgyökér) a Hagyományos Kínai Orvoslásban méltán híres emésztőrendszeri komfortérzetet támogató gyógynövény. Ezen felül képes nyugtató hatást gyakorolni a felső légutakra is.

Fontos, hogy a HKO-ban alkalmazott, de hazánkban kevésbé ismert gyógynövények fogyasztásához semmiképpen ne kezdjen hozzá szakértő segítség nélkül. Számos, Nyugat-Európában is elterjedt gyógynövény használható ebben az időszakban, így például az Echinacea purpurea, magyar nevén bíbor kasvirág, vagy a lándzsás útifű, amelyek tortokra, garatra és hangszálakra gyakorolt nyugtató hatása közismert. Az izlandi zuzmó és a gyömbér szintén jótékonyan hathat a légutakra.

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Kategóriák