Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)
Tukacs Máté 2024.03.11.

Így válasszunk helyesen multivitamint!

Multivitamin kiválasztása, és megfelelő szedése a legjobb hatásért

Sokan megdöbbennek olyan egyszerű tanácsokon, amelyek betartásával sokkal jobban tudjuk hasznosítani a vitaminok felszívódását. Például a kalciumot és a magnéziumot nem javasolt egyszerre bevenni, ugyanis ezen ásványi anyagok versengenek egymással a szervezetben a felszívódásért. Emiatt korlátozzák egymás hatását. Tehát a magnéziumot és kalciumot együttesen tartalmazó multivitaminok kevésbé hatékonyak.

Jó, ha tisztában vagyunk azzal is, hogy a nőknek és a férfiaknak eltérő a vitamin szükséglete. A nők a menstruáció során sok vasat vesztenek, ezért számukra indokolt a vas pótlása. A férfiak részére más növényi- és vitaminos hatóanyagok a fontosabbak. Ilyenek például a prosztata karbantartására, a tesztoszteron szint-, és az immunrendszer támogatására szolgáló hatóanyagok.

Milyen egyéb szempontokra érdemes figyelni a multivitaminok esetében? A cikk további részéből kiderül!

Megérkezett az új Alpha Man, férfi multivitamin és öregedés elleni termék!

Mennyi vitamint érdemes szedni?

Bármilyen jótékony hatásokkal is jár egy vitaminos kiegészítő, figyelni kell rá, hogy mennyit szedünk belőle. A több nem jelent jobbat. Sőt! Egyes vitaminok túlzott szedése problémákat is okozhat. Például az A vitamint könnyen túl lehet adagolni, ami negatívan befolyásolhatja a máj működését. A D-vitamin javasolt maximális mennyiség többszörösét túllépve hányást és hasmenést okozhat.

Az OGYÉI a weboldalán közzétett egy táblázatot „a vitaminok és ásványi anyagok biztonságos legfelső szintje (UL értékek)” címszóval. Ebben szerepel az összes vitamin és ásványi anyag, mellettük feltüntetve a felső határérték. Ez az a maximum mennyiség, amit tabletta vagy kapszula formában feltehetően biztonságos bevenni. Ezt a napi mennyiséget nem javasolt túllépnünk.

Egymást korlátozó összetevők:

Mit-mivel nem javasolt egyszerre beszedni? Ezekre érdemes figyelnünk:

  • A multivitamint gyógyszerekkel egyidőben nem javasolt bevenni. A vitaminok és ásványi anyagok néhány orvossággal együtt alkalmazva problémákat okozhatnak.
  • Tejjel nem javasolt étrend-kiegészítőt vagy gyógyszert bevenni. A hatóanyagok felszívódása nem lesz megfelelő.
  • Sok vízzel javasolt bevenni a vitamint: a nagyobb folyadékbevitel segíti a felszívódást, és a vitaminok hasznosulását.
  • Kalciumot és magnéziumot 2 óra különbséggel érdemes bevenni. A kalcium és magnézium fontos ásványi anyagok. Egyszerre bevéve viszont gátolják egymás felszívódását.

Zöldség-gyümölcs VAGY multivitamin?

A természetben található élelmiszerek biológiailag sokkal kedvezőbbek az emberi szervezet számára, mint a multivitaminok. Az egészséges élelmiszerekben lévő tápanyagok könnyebben szívódnak fel, és jobban hasznosulnak.

Ennek az oka, hogy például a zöldség-gyümölcsben a vitaminok és ásványi anyagok mellett, rengeteg más hasznos tápanyag is található. Ilyenek például a karotinoidok, flavionidod és antioxidánsok. Ezek rendkívüli hasznos vegyületek, amelyek daganatgátló, gyulladáscsökkentő, érfalakat védő és egy sor egyéb különösen hasznos tulajdonsággal rendelkeznek. Ezen vegyületek a multivitaminokban egyáltalán nincsenek benne.

Miért érdemes a multivitamin kiegészítést mégis megfontolni?

Manapság nehéz elegendő zöldség-gyümölcsöt enni a napi vitamin, és ásványi anyag szükséglet kielégítéséhez. Ráadásul az itthon kapható növényi élelmiszerek egyre drágábbak és kevésbé jó minőségűek, mint régebben voltak.

Az idősebb felnőtteknél nagyobb a kockázata a tápanyaghiánynak is. Mindezek miatt jó megoldás lehet egy-egy hatékony multivitamin kiegészítő használata. Az Alpha Man „Érték és Minőség Nagydíjas” férfi étrend-kiegészítő például egy jó választás lehet. Úgy tervezték, hogy valóban kiegészítse az egészséges étrendet, és 10 olyan alapvető tápanyagot tartalmaz, amelyek gyakran hiányoznak a férfiak táplálkozásából.

Multivitamin legfontosabb összetevői (férfiaknak)

Az alábbi területeken célszerű megtámogatni az egészséges táplálkozást vitaminok és ásványi anyagok szedésével:

  1. Immunrendszer erősítése: Az erős immunrendszer elengedhetetlen az általános egészséghez és jóléthez. Ehhez olyan kulcsfontosságú vitaminok és ásványi anyagok járulnak hozzá, mint a C-vitamin, a D-vitamin és a cink.
  2. A szív és érrendszer egészsége: A szívbetegség a vezető halálok a férfiak körében. A K-vitamin, a magnézium és a kálium elősegíthetik a szív egészségét.
  3. Izomerő és regenerálódás: Ahogy a férfiak öregszenek, az izomerő és a regenerálódás egyre nagyobb kihívást jelenthet. A D-vitamin és a kalcium nélkülözhetetlenek az erős csontok és izmok megőrzéséhez. Emellett segítenek abban, hogy az életkor előrehaladtával aktívak és mozgékony maradjunk.
  4. Prosztata egészsége: a prosztata sok férfi számára aggodalomra ad okot, ahogy idősebb lesz. Az E-vitaminról, a szelénről és a cinkről kimutatták, hogy döntő szerepet játszanak a prosztata egészségének megőrzésében, és segítenek csökkenteni a prosztatával kapcsolatos állapotok kockázatát.
  5. Energizálás és férfierő növelés: A ginseng hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. A Maca gyökér támogatja a testi és szellemi teljesítményt, és segíti fenntartani az optimális állóképességet és vitalitást.

Próbálja ki az Alpha Mant a szervezet energizálására, a tesztoszteront szint fokozására és az immunrendszer erősítésére. Magas NAD+ tartalmával elsőrangú megoldás az öregedés és a fáradékonyság ellen is. Az Alpha Man legfőbb előnye, hogy egyetlen termékben összpontosul a férfiak számára legfontosabb összes növényi kivonat, ásványi anyag, vitamin, nyomelem és koenzim.

A készítményt biztonsággal szedhetik vérnyomás problémások, cukorbetegek, érszűkületi betegek és idősebb férfiak is. Nem okoz semmilyen panaszt. Bármilyen gyógyszer mellett szedhető a termék.

Ha csak egyetlen étrend-kiegészítő fogyasztunk férfikén, akkor az Alpha Man legyen az. Így nyugodtak lehetünk: sokat tettünk az egészségünkért.

Márciusban most az Alpha Man 10% kedvezménnyel kapható!

 

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Károly 2024. 03. 18. 12:21:19
Tetszik a cikk!

Kategóriák