Termékleírás
Natur Tanya® Sörélesztő pehely - adalékanyagmentes, inaktívált sörélesztő, ízesítésre vagy sajt helyettesítésére
ADALÉKANYAGMENTES SÖRÉLESZTŐ PEHELY
Saccharomyces cerevisiae nevű élesztőgombából készült, adalékanyagmentes sörélesztő, pelyhesített formában. Természetes fehérje, rost, vitamin és ásványi anyag forrás, ami tápanyagaival hozzájárul az egészséges, kiegyensúlyozott étrend kialakításához. Sajtra emlékeztető finom íze van, és vegán sajthelyettesítőként is használják. A vegán mellett tökéletesen illeszkedik diétás étrendhez vagy paleo diétákhoz is. Nem tartalmaz hozzáadott mesterséges színezéket, tartósítószert, aromát és édesítőszert.
SOKOLDALÚAN FELHASZNÁLHATÓ
ADALÉKANYAG ÉS GMO MENTES SÖRÉLESZTŐ PEHELY
ITALOK ÉS ÉTELEK ÍZESÍTÉSÉRE
SŰRÍTÉSRE ÉS ÍZFOKOZÁSRA
VEGÁN SAJTHELYETTESÍTŐKÉNT
FEHÉRJÉBEN- ÉS ÉLELMI ROSTBAN GAZDAG
SZELÉN ÉS B-VITAMINOK FORRÁSA
MINDENKI SZÁMÁRA, MÉG KISMAMÁKNAK IS AJÁNLOTT
VEGÁN, DIÉTÁS, PALEO
Sörélesztő vagy sütőélesztő?
A sörélesztő pehely egy szabad szemmel nem látható, mikroszkopikus méretű és tojásalakú egysejtű gombából készül (Saccharomyces cerevisiae).
A sütéshez használt élesztő ugyanebből a gombából származik, a különbség az, hogy a sörélesztőt komlón vagy csíráztatott árpamalátán tenyésztik. Erjedést követően az élesztőgombát inaktiválják, így nem tartalmaz élesztősejteket, ezért nem kell attól tartani, hogy más gombák túlszaporodását idézné elő a szervezetben.
A sörélesztő különböző tápanyagokat tartalmaz: fehérjékben, esszenciális aminosavakban, rostban, vitaminokban, ásványi anyagokban.
Sörélesztő pehely felhasználása
A sörélesztő pelyhet nagyon könnyen beépíthetjük az étrendünkbe, naponta 1-2 evőkanál elfogyasztása ajánlott. Fogyaszthatjuk önmagában, elkeverhetjük vagy rászórhatjuk ételeinkre (pl. salátákra, rántotta tetejére), adhatjuk smoothiekba, vagy mivel hőstabil, így főtt ételbe is keverhető, például főzelékek, krémlevesek dúsítására.
A sörélesztő ízét sokan a parmezánéhoz hasonlítják
A diétázók és vegánok régóta használják parmezán helyett a sörélesztő pelyhet. Sajtos íze elkészítés nélkül is ízletessebbé teszi a tésztákat, sült zöldségeket és salátákat, ha azokat megszórjuk vele. Persze számtalan vegán sajt és sajtszósz is készül sörélesztő pehellyel, például kesudióval, fokhagymával és vízzel, mely igen ízletes pizzák vagy tészták mártásaként.
Hozzávalók
- 4 dl növényi tej
- 7 evőkanál sörélesztőpehely
- 2 evőkanál tápiókaliszt
- 1 teáskanál apróra vágott vöröshagyma
- 0,5 kávéskanál fokhagymakrém és só
Elkészítés
Kis lángon sűrűsödésig főzzük és közben kevergetjük. Ez 5-6 percet vesz igénybe. Majd szórjuk meg ízlés szerint friss zöld fűszerekkel.
Nettó tömeg: 200 g
Felhasználási javaslat: Sokoldalúan felhasználható, italok és ételek ízesítésére egyaránt alkalmas. Belekeverhető tejbe, gyümölcslébe, szószokba, mártásokba, levesekbe, tésztaételekbe, vagy akár gabonafélékre, salátákra is rászórható. Sűrítésre, ízfokozásra is egyaránt alkalmas.
B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7-vitaminban, káliumban és vasban természetesen gazdag
B-VITAMINOKBAN GAZDAG*
A termék nyomokban dióféléket, szóját és szezámmagot tartalmazhat!
Nem tartalmaz hozzáadott mesterséges színezéket, tartósítószert, aromát és édesítőszert.
Származási hely: EU
Összetevők: inaktívált 100% sörélesztő pehely.
Hozzáadott cukor nélkül, természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.