Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)
Tukacs Máté 2024.04.08.

Sperma minőség javítása hatásosan

Riasztó módon csökken a férfiak megtermékenyítő képessége a Semmelweis Egyetem legújabb kutatása szerint. A trend világméretű: a spermiumok száma felére csökkent az elmúlt 50 évben. Ráadásul a csökkenés üteme pedig duplájára nőtt 2000 óta.

Érdemes megismerned és komolyan venned ezen férfi termékenyítő képességet komolyan érintő tendenciákat. Így tudni fogsz róla, hogy mivel állsz szemben és hogyan csökkentheted a negatív hatásokat.

Ha férfiként gyerekvállalást tervezel, akkor fontos azt is tudnod, hogy mely eszközök támogatják hatékonyan a sperma minőség fokozását és a sikeres fogantatást. Ezen cikkből megismerhetsz pár működő és hatékony módszert. Emellett bemutatunk egy kifejezetten férfiaknak összeállított étrend-kiegészítőt a sperma minőség javítására és a férfi termékenységi növelésére.

 


4 legfontosabb tényező amely a sperma minőséget negatívan befolyásolja:

A SOTE kutatói 27.000 korábbi tanulmányt elemeztek ki nagyfokú alapossággal. Azt találták, hogy a meddőség minden hatodik házaspárt érint a fejlett országokban, és ezeknek kb. körülbelül 50%-a férfi eredetű. Az alábbiak a férfi spermiumszám romlásnak legfőbb okai:

1. Környezetszennyezés: Az elemzések szerint a környezetszennyezés egyértelműen káros hatással van a sperma minőségére. A tanulmányok közül kettő a spermiumokra gyakorolt negatív hatást mutatta ki Olaszországban, ahol különösen nagy a környezetszennyezés. A másik tanulmány szintén sperma minőség csökkenést mért a forgalmas csomópontokban a forgalmat irányító rendőröknél.

2. Életkor: A spermiumok termelődése élethosszig tartó folyamat a férfiaknál. Azonban a férfi életkora már befolyásolja a megtermékenyítő képességet. 50 év felett már akár 12%-al kisebb eséllyel képesek a férfiak a termékenyítésre.

3. Dohányzás: Minél magasabb a spermiumok DNS állományának töredezettsége, annál alacsonyabb azok termékenyítő képessége. A tanulmányok kimutatták, hogy a dohányzás átlagosan 9,19 százalékkal növelheti a DNS fragmentációt a nemdohányzókhoz képest. Tehát egyértelmű a dohányzás káros hatása a sperma minőségre.

4. Betegségek: A kutatások szerint a sperma minőségére szintén negatív hatást gyakorol a glükóz intolerancia, a heredaganat, illetve a here visszértágulat is. Ez legutóbbi a férfi terméketlenség egyik fő okozója. A pangó vér miatt romlik a here vérellátása, és magasabb lesz a hőmérséklete. Ezáltal pedig romlik a spermiumtermelés.

Milyen lehetőségeid vannak a sperma minőségének javítására?

Tudjuk, hogy nagyon nehéz általános tanácsokat betartani. Azonban az apaság nemes céljáért érdemes az alábbiakat megfontolnod. Az általános egészségi állapot komoly szerepet játszik a sperma minőségének javítása terén. Bátran javasoljuk a kardió jellegű testmozgást. Itt nem kell nagy dolgokra gondolni: akár már napi 20-30 perc séta is igen hasznos lehet.

Szeretnénk kiemelni a dohányzás mentességet. Amennyiben lehetőséged van rá, javasoljuk a dohányzás mérséklését vagy teljes elhagyását. Mindezek mellett javasoljuk egy spermium fokozó étrend-kiegészítő folyamatos szedését is.

 

A Big Gun étrend-kiegészítő az egyik legújabb termékünk, és a kategóriájában kiemelkedő megoldás. Összesen 9 féle növényi és vitaminos összevevővel készült termék a sperma minőségének javítására. A Pine Bark Extract, azaz a fenyőkéreg kivonat védi az érfalakat, elősegíti a vérkeringést és a mikrocirkulációt. Az N-acetyl cisztein többek között javítja az oxidatív stressz által negatívan befolyásolt sperma minőséget.

A Big Gun fentiek mellett szelént és cinket tartalmaz. A szelén részt vesz az egészséges spermaképződésben. A cink hozzájárul a vér normál tesztoszteron szintjének fenntartásához, szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál termékenység fenntartásában.

Áprilisban most 10% kedvezménnyel kapható a Big Gun! A Big Gun terméket itt lehet megvásárolni >

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
 
 
Még nincs egy hozzászólás sem.

Kategóriák